dc.contributor.advisor |
Sumczynski, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Šťastná, Tereza
|
|
dc.date.accessioned |
2017-07-03T09:15:02Z |
|
dc.date.available |
2017-07-03T09:15:02Z |
|
dc.date.issued |
2017-02-03 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/40830
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá výrobou a základní nutriční analýzou müsli z netradičních obilovin a jedlých květů. Teoretická část zahrnuje výrobu cereálních směsí se zaměřením na müsli směsi. Dále je v této části uvedeno chemické složení a stabilita jednotlivých surovinových komponent při tepelné úpravě a skladování. Praktická část obsahuje přípravu müsli z netradičních obilovin a jedlých květů dle zadané receptury. Jsou v ní jednotlivě rozebírány stanovované nutriční charakteristiky - stanovení obsahu vlhkosti, popela, bílkovin, tuku, škrobu, sacharidů (pomocí HPLC), vlákniny a stravitelnosti. |
|
dc.format |
64 s. (86 312 znaků). |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
müsli
|
cs |
dc.subject |
cereální směsi
|
cs |
dc.subject |
netradiční obiloviny
|
cs |
dc.subject |
jedlé květy
|
cs |
dc.subject |
vločky
|
cs |
dc.subject |
muesli
|
en |
dc.subject |
cereal mixtures
|
en |
dc.subject |
non-traditional cereals
|
en |
dc.subject |
edible flowers
|
en |
dc.subject |
flakes
|
en |
dc.title |
Výroba a základní nutriční analýza müsli z netradičních obilovin a jedlých květů |
|
dc.title.alternative |
Nutrition Composition of Cereal Mixtures with Edible Flowers |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Škrovánková, Soňa |
|
dc.date.accepted |
2017-06-08 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with the production and basic nutritional analysis of muesli from non-traditional cereals with edible flowers. The theoretical part involves the production of the cereal mixture with a focus on muesli mixtures. The part of chemical composition of the new components as raw material during the heat treatment and storage are included. The practical part focuses on the preparation of non-traditional muesli with edible flowers according to a specified formula. There are individually-determined nutritional characteris-tics determination of the moisture content, ash, protein, fat, starch, sugars (by HPLC), fiber as well as digestibility. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
46752
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2017-05-04 |
|