Výroba bezlepkových cereálních směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Sumczynski, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Klůzová, Alžběta
|
|
dc.date.accessioned |
2017-07-03T09:15:02Z |
|
dc.date.available |
2017-07-03T09:15:02Z |
|
dc.date.issued |
2017-02-03 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/40832
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na bezlepkové müsli směsi s jedlými květy. V teoretické části práce jsou rozebrány použité cereálie a pseudocereálie, které byly do směsí použity, dále ovoce, ořechy a olejnatá semena a také jedlé květy. Je zde rozebráno chemické složení jednotlivých komponent. Dále se práce v této části zaměřuje na způsob výroby vloček a úpravu ovoce a jedlých květů. Je zde také zmíněno dělení müsli směsí. Praktická část bakalářské práce pak obsahuje analýzu základních jakostních znaků pěti analyzovaných müsli směsí. Je zde popsána výroba netradičních vloček. |
|
dc.format |
73 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
müsli
|
cs |
dc.subject |
bezlepkové
|
cs |
dc.subject |
cereálie
|
cs |
dc.subject |
pseudocereálie
|
cs |
dc.subject |
chemické složení
|
cs |
dc.subject |
jedlé květy
|
cs |
dc.subject |
muesli
|
en |
dc.subject |
gluten-free
|
en |
dc.subject |
cereals
|
en |
dc.subject |
pseudoceals
|
en |
dc.subject |
chemical composition
|
en |
dc.subject |
edible flowers
|
en |
dc.title |
Výroba bezlepkových cereálních směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza |
|
dc.title.alternative |
Preparation of Gluten-Free Cereal Mixtures with Edible Flowers and their Nutritional Characteristics |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mrázková, Martina |
|
dc.date.accepted |
2017-06-08 |
|
dc.description.abstract-translated |
Bachelor thesis is focused on gluten-free muesli with edible flowers. In the theoretical part, there are separated used cereals and pseudo-cereals which were used in the mixture as well as fruits, nuts, oilseeds and edible flowers. The chemical composition of the individual components is analysed here. Furthermore, the work in this part focuses on the method of production of flakes and the treatment of fruit and edible flowers. There is also mentioned the separation of muesli mixtures. The practical part of the bachelor thesis contains an analysis of the basic qualities of the five muesli mixtures. It describes the production of non-traditional flakes. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
46759
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2017-05-04 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account