Možnosti stanovení karotenoidů v potravinách
Show full item record
No preview available
Title:
|
Možnosti stanovení karotenoidů v potravinách |
Author: |
Březnická, Jitka
|
Advisor: |
Kramářová, Daniela
|
Abstract:
|
Cílem této bakalářské práce je popsat karotenoidy a jejich biologickou účinnost. Mezi tyto látky můžeme zařadit beta-karoten, lykopen, lutein, zeaxanthin, astaxanthin a další karotenoi-dy. Tyto látky mají pozitivní vliv na lidské zdraví a některé z nich mají i antioxidační účinky. Karotenoidy se nejčastěji stanovují metodou HPLC. Tato metoda má široké použití a také poskytuje velmi dobré výsledky. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/4123
|
Date:
|
2009-06-04 |
Availability:
|
Pouze v rámci univerzity |
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
5262
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account