Vybrané potraviny s delší dobou minimální trvanlivosti a hodnocení jejich jakosti
Show full item record
No preview available
Title:
|
Vybrané potraviny s delší dobou minimální trvanlivosti a hodnocení jejich jakosti |
Author: |
Vaškových, Lucie
|
Advisor: |
Šopík, Tomáš
|
Abstract:
|
Cílem bakalářské práce bylo provést skladovací pokus s 6 trvanlivými potravinami, a to od 15. do 24. měsíce jejich skladování. Potraviny byly skladovány při třech teplotách, a to mrazírenská, tedy -18 °C, chladírenská, 5 °C a pokojová, 23 °C. V průběhu skladování byly odebírány vzorky pro chemickou analýzu (pH, obsah sušiny, obsah amoniaku, bílkovin, tuku, thiobarbiturové číslo), texturní analýzu, senzorickou analýzu a mikrobiologický roz-bor. Na základě výsledků chemické, mikrobiologické, senzorické a texturní analýzy, bylo zhodnoceno, zda se mohou použít do bojových dávek potravin. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/42066
|
Date:
|
2018-02-02 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie potravin |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
B
49744
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account