Charakteristika jakostních změn dlouhodobě skladovaných potravin
Show full item record
No preview available
| 
Title: 
 | 
Charakteristika jakostních změn dlouhodobě skladovaných potravin | 
| Author: | 
Tioková, Veronika
 | 
| Advisor: | 
Lazárková, Zuzana
 | 
| 
Abstract:
 | 
V teoretické části diplomové práce byly charakterizovány krizové situace a stavy, které mohou nastat působením škodlivých sil a jevů vyvolaných činností člověka, nebo přírodními vlivy. Dále byly popsány možnosti zabezpečení stravování obyvatelstva, složek záchranného systému a vojáků v těchto situacích a také změny některých složek potravin, které mohou nastat během jejich dlouhodobého skladování v různých teplotních podmínkách.   V praktické části diplomové práce byly během ročního skladování sledovány chemické, mikrobiologické, senzorické a reologické změny u deseti vybraných trvanlivých potravin. Předpokladem pro výběr těchto potravin byla jejich delší údržnost v nepříznivých klimatických podmínkách. Vybrané trvanlivé potraviny byly vystavěny čtyřem různým teplotám (mrazírenská, chladírenská, pokojová a termostatová  40 °C), které měly simulovat podnebné (klimatické) pásy. | 
| 
URI:
 | 
http://hdl.handle.net/10563/42104
 | 
| 
Date:
 | 
2018-02-02 | 
| 
Availability:
 | 
Bez omezení | 
| 
Department:
 | 
Ústav technologie potravin | 
| 
Discipline:
 | 
Technologie potravin | 
| 
Grade for thesis and defense:
 | 
A
49833
 | 
        	     
                
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
 
 
Search DSpace
Browse
- 
All of DSpace
 
- 
This Collection
 
 
My Account