Mikroorganizmy kontaminující kosmetické přípravky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Mikroorganizmy kontaminující kosmetické přípravky

Show simple item record

dc.contributor.advisor Čermáková, Iva
dc.contributor.author Stachoňová, Ivana
dc.date.accessioned 2018-07-04T15:01:20Z
dc.date.available 2018-07-04T15:01:20Z
dc.date.issued 2018-02-05
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/42614
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na problematiku mikrobiální kontaminace kosmetických přípravků. Popisuje možné zdroje kontaminace, stejně jako její důsledky a vliv na vlastnosti přípravku a bezpečnost jeho použití. V práci je uveden přehled nejčastějších mikrobiálních kontaminant kosmetiky a jejich charakteristika. Dále se práce věnuje konzervačním látkám, předpisům a opatřením, která mohou rizika spojená s mikrobiologickou kontaminací kosmetických přípravků snížit.
dc.format 51
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject mikroorganismy cs
dc.subject kosmetické přípravky cs
dc.subject kontaminace cs
dc.subject konzervační přísady cs
dc.subject microorganisms en
dc.subject cosmetic products en
dc.subject contamination en
dc.subject preservatives en
dc.title Mikroorganizmy kontaminující kosmetické přípravky
dc.title.alternative Microbial Contamination of Cosmetic Products
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Buňková, Leona
dc.date.accepted 2018-06-05
dc.description.abstract-translated The Bachelor thesis focuses on microbial contamination of cosmetic products. Possible sources of contamination, as well as its effect on the properties and safety of products, are describes. The thesis presents an overview of the most common microbial contaminants in cosmetics and their characteristics. Furthermore, the work is devoted to preservatives, le-gislation and safety rules, that can reduce the risks associated with the microbiological con-tamination of cosmetic products.
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
dc.thesis.degree-discipline Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 50565
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2018-05-17


Files in this item

Files Size Format View Description
stachoňová_2018_dp.pdf 2.870Mb PDF View/Open None
stachoňová_2018_op.pdf 112.6Kb PDF View/Open None
stachoňová_2018_vp.pdf 104.2Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account