Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Sumczynski, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Savarová, Barbora
|
|
dc.date.accessioned |
2018-07-04T15:01:25Z |
|
dc.date.available |
2018-07-04T15:01:25Z |
|
dc.date.issued |
2018-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/42753
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce se zabývá přípravou a analýzou netradičních müsli směsí bezlepkových i s obsahem lepku, jejíchž součástí jsou jedlé květy. Teoretická část je věnována stručnému popisu a charakteristice polyfenolických látek a možnostem jejich stanovení a chemickému složení surovinových komponent analyzovaných müsli směsí. Praktická část je zaměřena na extrakci volných, konjugovaných a vázaných polyfenolů, na stanovení celkových polyfenolů a antioxidační aktivity a na stanovení profilu polyfenolických látek. |
|
dc.format |
70 s. (13727 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
müsli
|
cs |
dc.subject |
polyfenoly
|
cs |
dc.subject |
antioxidační aktivita
|
cs |
dc.subject |
netradiční obiloviny
|
cs |
dc.subject |
jedlé květy
|
cs |
dc.subject |
muesli
|
en |
dc.subject |
polyphenols
|
en |
dc.subject |
antioxidant activity
|
en |
dc.subject |
non-traditional cereals
|
en |
dc.subject |
edible flowers
|
en |
dc.title |
Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí |
|
dc.title.alternative |
Polyphenolics Profile and Antioxidant Activity of Non-Traditional Muesli Mixtures |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Lazárková, Zuzana |
|
dc.date.accepted |
2018-05-30 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis deals with the preparation and analysis of non-traditional muesli mixtures (gluten-free and gluten containing mixtures) with edible flowers. The theoretical part is devoted to the brief description and properties of polyphenols and the possibilities of their determination and the chemical composition of the raw materials analysed. The experimental part is focused on the extraction of free, conjugated and bound polyphenols, to determination of total polyphenols and antioxidant activities and measurement of the polyphenols profile. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Food Technology |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
46315
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2018-04-25 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account