Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí

DSpace Repository

Language: English čeština 

Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Savarová, Barbora
dc.date.accessioned 2018-07-04T15:01:25Z
dc.date.available 2018-07-04T15:01:25Z
dc.date.issued 2018-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/42753
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zabývá přípravou a analýzou netradičních müsli směsí bezlepkových i s obsahem lepku, jejíchž součástí jsou jedlé květy. Teoretická část je věnována stručnému popisu a charakteristice polyfenolických látek a možnostem jejich stanovení a chemickému složení surovinových komponent analyzovaných müsli směsí. Praktická část je zaměřena na extrakci volných, konjugovaných a vázaných polyfenolů, na stanovení celkových polyfenolů a antioxidační aktivity a na stanovení profilu polyfenolických látek.
dc.format 70 s. (13727 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject müsli cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject antioxidační aktivita cs
dc.subject netradiční obiloviny cs
dc.subject jedlé květy cs
dc.subject muesli en
dc.subject polyphenols en
dc.subject antioxidant activity en
dc.subject non-traditional cereals en
dc.subject edible flowers en
dc.title Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí
dc.title.alternative Polyphenolics Profile and Antioxidant Activity of Non-Traditional Muesli Mixtures
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Lazárková, Zuzana
dc.date.accepted 2018-05-30
dc.description.abstract-translated The thesis deals with the preparation and analysis of non-traditional muesli mixtures (gluten-free and gluten containing mixtures) with edible flowers. The theoretical part is devoted to the brief description and properties of polyphenols and the possibilities of their determination and the chemical composition of the raw materials analysed. The experimental part is focused on the extraction of free, conjugated and bound polyphenols, to determination of total polyphenols and antioxidant activities and measurement of the polyphenols profile.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Food Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 46315
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2018-04-25


Files in this item

Files Size Format View Description
savarová_2018_dp.pdf 3.046Mb PDF View/Open None
savarová_2018_op.pdf 530.4Kb PDF View/Open None
savarová_2018_vp.pdf 666.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account