Stanovení vybraných analytických charakteristik a antioxidační aktivity medu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení vybraných analytických charakteristik a antioxidační aktivity medu

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení vybraných analytických charakteristik a antioxidační aktivity medu
Author: Volaříková, Eva
Advisor: Škrovánková, Soňa
Abstract: V teoretickej časti práce je charakterizovaný med, opísané jednotlivé druhy medov, fyzikálne vlastnosti a chemické zloženie medu a metódy stanovenia vybraných analytických charakteristík, polyfenolických látok a antioxidačnej aktivity medu. V praktickej časti sú uvedené výsledky stanovenia vybraných charakteristík (obsah vody, titračná a aktívna kyslosť, farba, obsah glukózy a fruktózy), celkového obsahu polyfenolov spektrofotometricky a antioxidačnej aktivity fotometricky pomocou metód s DPPH a ABTS.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42764
Date: 2018-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 46418


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
volaříková_2018_dp.pdf 3.407Mb PDF View/Open None
volaříková_2018_op.pdf 529.1Kb PDF View/Open None
volaříková_2018_vp.pdf 525.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account