dc.contributor.advisor |
Zemanová, Vladimíra
|
|
dc.contributor.author |
Žilka, Martin
|
|
dc.date.accessioned |
2019-07-04T09:10:17Z |
|
dc.date.available |
2019-07-04T09:10:17Z |
|
dc.date.issued |
2019-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/43817
|
|
dc.description.abstract |
Ve své práci jsem sledoval množství vázaného oxidu uhličitého ve vybraných vzorcích piva, dále pak polyfenoly, jenž se podílí na koloidní nestabilitě piva, a především mají antioxidační význam, následně pH a redoxní potenciál. Cílem bylo sledovat významné markery v pivu, které mají význam v jeho kvalitě. V teoretické části práce jsem se zabýval obecnými informacemi o pivu a jeho historii, rozdělením, technologií výroby, obsahem oxidu uhličitého, aktivní kyselostí a elektrickou vodivostí piva, a především významem polyfenolů v pivu. V praktické části jsem analyzoval vybrané markery v laboratoři po jednotlivých týdnech zrání obvykle po jednom týdnu u vybraných vzorků piva. Výsledky, těchto analýz jsem graficky zpracoval a vyhodnotil. |
|
dc.format |
72 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Pivo
|
cs |
dc.subject |
oxid uhličitý
|
cs |
dc.subject |
kvasinky
|
cs |
dc.subject |
polyfenoly
|
cs |
dc.subject |
zrání
|
cs |
dc.subject |
redoxní potenciál
|
cs |
dc.subject |
pH
|
cs |
dc.subject |
ležácký tank
|
cs |
dc.subject |
Beer
|
en |
dc.subject |
carbon dioxide
|
en |
dc.subject |
yeast
|
en |
dc.subject |
polyphenols
|
en |
dc.subject |
maturation
|
en |
dc.subject |
redox potential
|
en |
dc.subject |
pH
|
en |
dc.subject |
lager tank
|
en |
dc.title |
Stanovení vybraných markerů různých druhů piv |
|
dc.title.alternative |
Determination of Significant Brands of Types of Beers |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Juchelka, Vladimír |
|
dc.date.accepted |
2019-06-20 |
|
dc.description.abstract-translated |
In my thesis, I monitored the amount of bound carbon dioxide in selected beer samples, polyphenols that contribute to the colloidal instability of beer, and above all have antioxi-dant significance, followed by pH and redox potential. The aim was to point out important markers in beer that are of importance in its quality. In the theoretical part of the thesis I was dealing with general information about beer and its history, distribution, production technology, carbon dioxide content, active acidity and electric conductivity of beer, and especially the importance of polyphenols in beer. In the practical part I analyzed selected markers in the laboratory after each week of maturation usually after one week for selected beer samples. The results, these analyzes I graphically processed and evaluated. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
49750
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2019-05-10 |
|