Cereálie a pseudocereálie ve výživě člověka
Show full item record
No preview available
Title:
|
Cereálie a pseudocereálie ve výživě člověka |
Author: |
Machala, Petr
|
Advisor: |
Mišurcová, Ladislava
|
Abstract:
|
Bakalářská práce uvádí přehled nejdůležitějších cereálií a pseudocereálií především se zaměřením na jejich chemické složení. Jejich význam spočívá ve skutečnosti, že značnou měrou přispívají k světové produkci potravin poskytujících pro lidskou výživu a zdraví potřebné bílkoviny, sacharidy, minerální látky, vitaminy a vlákninu, přičemž výrazně ovlivňují výživovou bilanci světové populace. Dále zahrnuje významné poznatky o těchto obilninách z potravinářského i medicínského hlediska. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/4490
|
Date:
|
2007-06-04 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
5238
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account