dc.contributor.advisor |
Fic, Vlastimil
|
|
dc.contributor.author |
Jílková, Ludmila Anna
|
|
dc.date.accessioned |
2019-07-04T09:11:23Z |
|
dc.date.available |
2019-07-04T09:11:23Z |
|
dc.date.issued |
2019-02-01 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/45339
|
|
dc.description.abstract |
Cílem této bakalářské práce je prostudovat literaturu týkající se filtračních systémů použitelných v průběhu výroby vína. Filtrace je zde tedy definována pouze v teoretické rovině současně s biologickými a enologickými analýzami, díky nimž je částečně možné ověřit správné provedení filtrace. Dále je rozebrán i mikrobiologický vývoj vína v průběhu jeho výroby i jeho případné nedostatky, nemoci a vady, které lze napravit filtrací. S mikrobiologickým zatížením vína úzce souvisí i použití oxidu siřičitého. Pro správné provedení filtrace je nutné tyto procesy důvěrně znát z důvodu správného použití příslušného filtračního materiálu. |
|
dc.format |
61 s. (86 496 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Filtrace
|
cs |
dc.subject |
povrchová filtrace
|
cs |
dc.subject |
hloubková filtrace
|
cs |
dc.subject |
biologické a enologické analýzy
|
cs |
dc.subject |
oxid siřičitý
|
cs |
dc.subject |
Filtration
|
en |
dc.subject |
surface filtration
|
en |
dc.subject |
depth filtration
|
en |
dc.subject |
biological and oenological analysis
|
en |
dc.subject |
sulfur dioxide
|
en |
dc.title |
Filtrační systémy pro víno |
|
dc.title.alternative |
Filtration Systems for Wine |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Snopek, Lukáš |
|
dc.date.accepted |
2019-06-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this bachelor thesis is to study literature concerning filtration systems applicable during wine production. Thus, filtration is defined here only at the theoretical level, together with biological and oenological analyzes, which make it possible to verify the correct performance of filtration. Furthermore, the microbiological development of wine during its production as well as its possible shortcomings, diseases and defects, which can be corrected by filtration, are also analyzed. The use of sulfur dioxide is closely related to the microbiological loading of wine. For proper filtration, it is necessary to know these processes for proper use of the filter material. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
52922
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2019-05-09 |
|