Bezlepková strava v gastronomických zařízeníc

DSpace Repository

Language: English čeština 

Bezlepková strava v gastronomických zařízeníc

Show full item record

No preview available
Title: Bezlepková strava v gastronomických zařízeníc
Author: Ševčíková, Veronika
Advisor: Ondrášová, Monika
Abstract: Tato bakalářská práce se zabývá celiakií. Jedná se o intoleranci na lepek, které v těle postihuje tenké střevo. Jedná se autoimunitní onemocnění, které vyvolává směs bílkovin tvořící lepek. V teoretické části jsou shrnuty projevy nemoci, formy, diagnostika a dlouhodobé komplikace. Dále se zabývá stravováním celiaků mimo domov, zaměřené na české restaurace a na ekonomickou stránku bezlepkové diety. Praktická část bakalářské práce je věnována dotazníkovému šetření v restauracích, kde byla zjišťována úroveň podávání bezlepkové stravy. Cílem výzkumu bylo zjistit, jak je personál informován o této nemoci. Výsledky jsou vyhodnoceny v praktické části práce.
URI: http://hdl.handle.net/10563/45341
Date: 2019-02-01
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: D 52927


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
ševčíková_2019_dp.pdf 1.889Mb PDF View/Open None
ševčíková_2019_op.pdf 632.0Kb PDF View/Open None
ševčíková_2019_vp.pdf 776.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account