Analýza ztrát hmotnosti při využití různých způsobů rozmrazování hovězího masa
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Gál, Robert
|
|
dc.contributor.author |
Sucháčková, Kristýna
|
|
dc.date.accessioned |
2019-07-04T09:11:30Z |
|
dc.date.available |
2019-07-04T09:11:30Z |
|
dc.date.issued |
2019-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/45520
|
|
dc.description.abstract |
V této bakalářské práci jsou popisovány účinky mrazírenské teploty na hovězí maso. Zmrazeny byly hovězí roštěnce ve dvou odlišných typech balení. Hodnotily se hmotnostní ztráty, založené na účinku zmrazovací teploty a způsobu rozmrazení. Dále byla analyzována oxidace lipidů, změny sušiny a pH. Dle dosažených výsledků byl určen správný způsob rozmrazování masa, při kterém dochází k nejmenším hmotnostním úbytkům. |
|
dc.format |
74 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Hovězí maso
|
cs |
dc.subject |
chlazení
|
cs |
dc.subject |
zmrazování
|
cs |
dc.subject |
ledové krystaly
|
cs |
dc.subject |
rozmrazování
|
cs |
dc.subject |
hmotnostní ztráty
|
cs |
dc.subject |
Beef
|
en |
dc.subject |
cooling
|
en |
dc.subject |
freezing
|
en |
dc.subject |
ice crystals
|
en |
dc.subject |
defrosting
|
en |
dc.subject |
weight loss
|
en |
dc.title |
Analýza ztrát hmotnosti při využití různých způsobů rozmrazování hovězího masa |
|
dc.title.alternative |
Weight Loss Analysis by Using Different Methods of Defrosting of Beef Meat |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Polášek, Zdeněk |
|
dc.date.accepted |
2019-06-20 |
|
dc.description.abstract-translated |
In this bachelor thesis are described the effects of freezing temperature on beef. Beef sirloin in two different types of packs were frozen. Mass losses based on freezing temperature effect and defrosting method were evaluated. Furthermore, lipid oxidation, dry matter and pH changes were analyzed. According to the results, the correct method of defrosting the meat was evaluated in which the smallest weight loss occurred. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
53211
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2019-05-13 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account