Tvorba business modelu rodinného vinařství
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Slinták, Karel
|
|
dc.contributor.author |
Křivková, Dominika
|
|
dc.date.accessioned |
2021-07-26T07:17:20Z |
|
dc.date.available |
2021-07-26T07:17:20Z |
|
dc.date.issued |
2021-01-15 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/46365
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce je zaměřena na tvorbu business modelu rodinného vinařství, což je zároveň i jejím hlavním cílem. V rámci řešení této problematiky byly využity nástroje sloužící k analýze podnikového prostředí a kvantitativního výzkumu. Provedením těchto analýz byla přiblížena současná situace na vinařském trhu. Výsledky zmíněných rozborů byly nápomocny při vytváření business modelu zamýšleného podnikání. Model byl dále ekonomicky vyhodnocen a podroben rizikové analýze. Přínosem této práce je návrh podoby rodinného vinařství a zjištění potenciálu jeho úspěchu na tuzemském trhu. Dále také práce poskytuje informace budoucímu podnikateli, na jejichž základě je možné rozhodnout, jestli projekt realizovat či nikoliv. |
|
dc.format |
123 s., 8 s. př. (193 062 zn) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
podnikání
|
cs |
dc.subject |
business model
|
cs |
dc.subject |
vinařství
|
cs |
dc.subject |
nákladová analýza
|
cs |
dc.subject |
riziková analýza
|
cs |
dc.subject |
Entrepreneurship
|
en |
dc.subject |
Business Model
|
en |
dc.subject |
Winery
|
en |
dc.subject |
Cost Analysis
|
en |
dc.subject |
Risk Analysis
|
en |
dc.title |
Tvorba business modelu rodinného vinařství |
|
dc.title.alternative |
Designing of a Business Model for a Family Winery |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Novák, Petr |
|
dc.date.accepted |
2021-06-21 |
|
dc.description.abstract-translated |
The diploma thesis is focused on the creation of a business model of family viticulture, which is also its main goal. As part of the solution to this issue, tools were used to analyze the business environment and quantitative research. By performing these analyzes, the current situation on the wine market was approximated. The results of the mentioned analyzes were helpful in creating a business model of the intended business. The model was further economically evaluated and subjected to risk analysis. The contribution of this work is the design of a family winery and finding out the potential of its success in domestic market. Furthermore, the work provides information to the future enterpreneur, based on which it is possible to decide whether to implement the project or not. |
|
dc.description.department |
Ústav podnikové ekonomiky |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Podnikání a ekonomika podniku |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Ekonomika podniku a podnikání |
cs |
dc.identifier.stag |
58028
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2021-05-28 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account