Business model pro založení kavárny

DSpace Repository

Language: English čeština 

Business model pro založení kavárny

Show simple item record

dc.contributor.advisor Slinták, Karel
dc.contributor.author Janíková, Lucie
dc.date.accessioned 2021-07-26T07:17:36Z
dc.date.available 2021-07-26T07:17:36Z
dc.date.issued 2021-01-15
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/46733
dc.description.abstract Cílem této práce je tvorba business modelu nového atraktivního podnikatelského subjektu, kterým je kavárna ve městě Přerov. V teoretické části jsou zmíněny poznatky z odborné literatury, jež se zabývá problematikou podnikání a tvorby business modelů. Na základě nově nabytých teoretických poznatků je v praktické části sestaven business model zamýšlené kavárny a také analýza tržního prostředí. Analýza tržního prostředí je vytvořena za použití analytických nástrojů, jako jsou: Porterův model pěti sil, SWOT a PEST analýza. Součástí praktické části je rovněž vyhodnocení dotazníkového šetření, jehož výsledky jsou taktéž promítnuty do business modelu Lean Canvas. Vytvořený business model se jeví jako udržitelný, tedy se do něj vyplatí investovat.
dc.format 81 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject business model cs
dc.subject Canvas cs
dc.subject Lean Canvas cs
dc.subject analýza trhu cs
dc.subject kavárna cs
dc.subject podnikání cs
dc.subject business model en
dc.subject Canvas en
dc.subject Lean Canvas en
dc.subject market analysis en
dc.subject cafe en
dc.subject enterpreneurship en
dc.title Business model pro založení kavárny
dc.title.alternative Business Model for the Establishment of a Cafe
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Macurová, Lucie
dc.date.accepted 2021-06-28
dc.description.abstract-translated The goal of this bachelor thesis is the creation of a new attractive business model for a cafe in Prerov. The theoretical part is focused on notes from the professional literature that deals with the problems of entrepreneurship and the creation of business models. Based on newly acquired theoretical knowledge as well as on the market analysis, is created the business model of the intended cafe. The market analysis is made by using analytical tools like Porter's Five Forces analysis, SWOT and PEST analysis. Included in the practical part is the questionnaire survey evaluation, whose results are reflected in the Lean Canvas business model. The created business model seems to be sustainable, therefore is worth investing in.
dc.description.department Ústav podnikové ekonomiky
dc.thesis.degree-discipline Management a ekonomika cs
dc.thesis.degree-discipline Management and economics en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Ekonomika a management cs
dc.thesis.degree-program Economics and Management en
dc.identifier.stag 58716
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2021-06-04


Files in this item

Files Size Format View Description
janíková_2021_dp.pdf 10.25Mb PDF View/Open None
janíková_2021_op.docx 30.93Kb Unknown View/Open None
janíková_2021_vp.docx 22.81Kb Unknown View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account