Analýza nákladů a úprava cenové kalkulace vybraných výrobků v potravinářském podniku

DSpace Repository

Language: English čeština 

Analýza nákladů a úprava cenové kalkulace vybraných výrobků v potravinářském podniku

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kozubíková, Ludmila
dc.contributor.author Kubíčková, Anna
dc.date.accessioned 2021-07-26T07:17:36Z
dc.date.available 2021-07-26T07:17:36Z
dc.date.issued 2021-01-15
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/46735
dc.description.abstract Bakalářská práce s názvem "Analýza nákladů a úprava cenové kalkulace vybraných výrobků v potravinářském podniku" se orientuje na analýzu nákladů a cenové kalkulace. Na základě analýzy cenové kalkulace bude tato kalkulace použita podnikem pro praktické využití. Bakalářská práce se skládá ze dvou částí - z teoretické a praktické části. Celá teoretická část této práce je zpracováním literárních zdrojů. Teoretickou část tvoří náklady a jejich členění, kalkulace, ceny a jejich tvorba. Praktická část je zaměřena na vybraný potravinářský podnik. V úvodu jsou základní informace o firmě, její historie, organizační struktura a produkty. Náklady a cenová kalkulace jsou analyzovány v další části této práce. V závěru praktické části je návrh na zlepšení řízení nákladů a úpravy cenové kalkulace vybraných výrobků.
dc.format 63 s. (109 135 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject náklady cs
dc.subject členění nákladů cs
dc.subject kalkulace cs
dc.subject kalkulační vzorec cs
dc.subject cena cs
dc.subject costs en
dc.subject cost classification en
dc.subject calculation en
dc.subject calculation formula en
dc.subject price en
dc.title Analýza nákladů a úprava cenové kalkulace vybraných výrobků v potravinářském podniku
dc.title.alternative Cost Analysis and Adjustment of the Price Calculation of the Selected Products in a Food Company
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Blaháček, Libor
dc.date.accepted 2021-06-29
dc.description.abstract-translated This bacelor thesis with the title "Cost Analysis and Adjustment of the Price Calculation of the Selected Products in a Food Company" is focused on cost analysis and price calculation. Based on the analysis of the price calculation, this calculation will be used by the company for the practical use. The bacelor thesis consists of two parts - theoretical part and practical part. The whole theoretical part of this bacelor thesis is the processing of literary sources. The theoretical part consists of costs and their classification, calculation, prices and their creation. The practical part is focused on a selected food company. The introduction contains basic information about the company, its history, organizational structure and products. Costs and price calculation are analyzed in the next part of this work. At the end of the practical part is a proposal how to improve cost management and adjust the price calculation of selected products.
dc.description.department Ústav podnikové ekonomiky
dc.thesis.degree-discipline Management a ekonomika cs
dc.thesis.degree-discipline Management and economics en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Ekonomika a management cs
dc.thesis.degree-program Economics and Management en
dc.identifier.stag 58718
utb.result.grade D
dc.date.submitted 2021-06-04


Files in this item

Files Size Format View Description
kubíčková_2021_dp.pdf 1.001Mb PDF View/Open None
kubíčková_2021_op.docx 24.34Kb Unknown View/Open None
kubíčková_2021_vp.docx 31.23Kb Unknown View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account