A Business Plan for a Wine Shop

DSpace Repository

Language: English čeština 

A Business Plan for a Wine Shop

Show simple item record

dc.contributor.advisor Dokulil, Jiří
dc.contributor.author Chovanec, Dominik
dc.date.accessioned 2021-07-26T07:17:42Z
dc.date.available 2021-07-26T07:17:42Z
dc.date.issued 2020-11-09
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/46873
dc.description.abstract Hlavním cílem této bakalářské práce bylo sestavení podnikatelského plánu na založení vinárny, která by se měla nacházet v Uherském Brodě. Práce je rozdělena na dvě části a to na teoretickou a praktickou. Primárním úkolem bylo zjistit, zda je projekt realizovatelný a také schopen se uchytit na trhu ovlivněném celosvětovou pandemií. V teoretické části se nachází vysvětlení základních pojmů jako je podnikání, podnikatel, či rozdělení podniků podle právní formy. V další části, tedy části praktické se nachází podnikatelský plán společně s analýzou trhu a konkurence. V závěru práce se objevuje posouzení finanční náročnosti založení podniku společně s definováním silných a slabých stran podniku na základě SWOT analýzy.
dc.format 77 s. (135 563 znaků)
dc.language.iso en
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject podnikatelský plán cs
dc.subject podnikatel cs
dc.subject podnikání cs
dc.subject vinárna cs
dc.subject realizovatelnost cs
dc.subject analýza konkurenčního prostředí cs
dc.subject analýza trhu cs
dc.subject business plan en
dc.subject entrepreneur en
dc.subject entrepreneurship en
dc.subject wine shop en
dc.subject feasibility en
dc.subject competition analysis en
dc.subject market analysis en
dc.title A Business Plan for a Wine Shop
dc.title.alternative A Business Plan for a Wine Shop
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Bejtkovský, Jiří
dc.date.accepted 2021-06-15
dc.description.abstract-translated The major objective of this bachelor's thesis was to compile the business plan for a wine shop, which should be located in the area of Uherský Brod. The thesis is divided into two parts, that are theoretical and practical. The primary mission was to detect whether the project is feasible and has the ability to join the market, which is affected by the worldwide pandemic. In the theoretical part of the thesis, the terms entrepreneurship, entrepreneur, or possible business forms are explained. In the practical part, there is the business plan for a wine shop together with market and competition analyses. The end of the thesis assesses the financial complexity of starting a business connected with defining the strengths and weaknesses of the wine shop based on the SWOT analysis.
dc.description.department Ústav moderních jazyků a literatur
dc.thesis.degree-discipline Anglický jazyk pro manažerskou praxi cs
dc.thesis.degree-discipline English for Business Administration en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta humanitních studií cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Humanities en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Filologie cs
dc.thesis.degree-program Philology en
dc.identifier.stag 59014
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2021-05-06


Files in this item

Files Size Format View Description
chovanec_2021_dp.pdf 2.128Mb PDF View/Open None
chovanec_2021_op.doc 46Kb Unknown View/Open None
chovanec_2021_vp.doc 54.5Kb Unknown View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account