Antimikrobní účinky medů na vybrané grampozitivní bakterie
Show full item record
No preview available
| 
Title: 
 | 
Antimikrobní účinky medů na vybrané grampozitivní bakterie | 
| Author: | 
Swaczynová, Kateřina
 | 
| Advisor: | 
Buňková, Leona
 | 
| 
Abstract:
 | 
Tato diplomová práce se zabývá antioxidační a antimikrobní aktivitou medů. V praktické části diplomové práce byla zkoumána antioxidační aktivita 15 různých vzorků medů spektrofotometricky pomocí metody ABTS, DPPH a pomocí Folin-Ciocalteuova činidla. Následně byl ověřován antimikrobní účinek těchto vzorků medu na vybrané grampozitivní bakterie. Antimikrobní účinek byl stanovován pomocí mikrodiluční metody a výsledky byly vyjádřeny jako minimální inhibiční koncentrace. | 
| 
URI:
 | 
http://hdl.handle.net/10563/47352
 | 
| 
Date:
 | 
2020-12-31 | 
| 
Availability:
 | 
Bez omezení | 
| 
Department:
 | 
Ústav technologie potravin | 
| 
Discipline:
 | 
Technologie potravin | 
| 
Grade for thesis and defense:
 | 
B
59697
 | 
        	     
                
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
 
 
Search DSpace
Browse
- 
All of DSpace
 
- 
This Collection
 
 
My Account