Detekce sporulujících bakterií ve vybraných sterilovaných pokrmech

DSpace Repository

Language: English čeština 

Detekce sporulujících bakterií ve vybraných sterilovaných pokrmech

Show full item record

No preview available
Title: Detekce sporulujících bakterií ve vybraných sterilovaných pokrmech
Author: Pospíšilová, Zuzana
Advisor: Buňková, Leona
Abstract: V bakalárské práci byla sledována prítomnost mikroorganismu ve vybraných vzorcích sterilovaných tavených sýru skladovaných pri ruzných teplotách a ve vzorcích sterilovaných hotových pokrmu. Práce byla zamerena na stanovení zejména sporulujících mikroorganismu, které by mohly prežít sterilacní záhrev. Stanovení byla provedena kultivacními metodami specifickými pro daný mikroorganismus. Bylo zjišteno, že pocty mikroorganismu ve vzorcích sterilovaných tavených sýru a sterilovaných pokrmu neprekracují prípustné hodnoty pro daný produkt dle Narízení komise (ES) c. 2073/2005 a jsou tudíž z mikrobiologického hlediska vyhovující.
URI: http://hdl.handle.net/10563/4840
Date: 2007-05-30
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 5421


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
pospíšilová_2007_bp.pdfBlocked 740.7Kb PDF
pospíšilová_2007_vp.doc 30.5Kb Microsoft Word View/Open
pospíšilová_2007_op.doc 33.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account