Aplikace kolagenu do tepelně opracovaných masných výrobků

DSpace Repository

Language: English čeština 

Aplikace kolagenu do tepelně opracovaných masných výrobků

Show full item record

No preview available
Title: Aplikace kolagenu do tepelně opracovaných masných výrobků
Author: Pirunčíková, Markéta
Advisor: Gál, Robert
Abstract: Diplomová práce se zabývá aplikací kolagenu do tepelně opracovaných masných výrobků, kterým byla zvolena kuřecí játrová paštika. V teoretické části práce jsou popsány základní vlastnosti masa, dále masné výrobky, kolagen a želatina. V praktické části jsou testovány komerční kolagenní přípravky ScanGel a VeproGel v kuřecích paštikách ve vztahu ke drůbežímu kolagenu získaného ze slepičích a kuřecích běháků. Jednotlivé vzorky jsou testovány pomocí instrumentálních metod za účelem zjištění texturních a barevných vlastností během doby skladování.
URI: http://hdl.handle.net/10563/48998
Date: 2020-02-17
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 55863


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
pirunčíková_2020_dp.pdf 4.074Mb PDF View/Open None
pirunčíková_2020_op.pdf 728.3Kb PDF View/Open None
pirunčíková_2020_vp.pdf 725.6Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account