Hodnocení výtěžnosti při zpracování vybraných druhů sladkovodních ryb
Show full item record
No preview available
Title:
|
Hodnocení výtěžnosti při zpracování vybraných druhů sladkovodních ryb |
Author: |
Pasz, Daniel
|
Advisor: |
Gál, Robert
|
Abstract:
|
Bakalářská práce pojednává o zpracování masa určených druhů ryb prodejných v České republice. Zabývá se metodami zpracování ryb. V teoretické části pak popisuje spotřebu rybího masa v ČR, chemické složení rybího masa, metody zpracování ryb a výtěžnost při zpracování a porovnání s jinými producenty rybího masa. Cílem praktické části bylo pro-vézt experiment zpracování ryb do podoby trupu, půlek a filet, jejich následné vyhodno-cení a zjištění výtěžnosti. K experimentu bylo využito 20 kusů kapra obecného, z toho 10 kusů lysé formy a 10 kusů formy šupinaté. Druhým rybím druhem byl pstruh duhový, kdy bylo provedeno zpracování do kuchané podoby a do podoby filet. Na tuto část bylo opět využito 20 kusů pstruha duhového v tržní velikosti. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/49173
|
Date:
|
2020-02-17 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie potravin |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
56334
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account