Hodnocení výtěžnosti při zpracování vybraných druhů sladkovodních ryb

DSpace Repository

Language: English čeština 

Hodnocení výtěžnosti při zpracování vybraných druhů sladkovodních ryb

Show full item record

No preview available
Title: Hodnocení výtěžnosti při zpracování vybraných druhů sladkovodních ryb
Author: Pasz, Daniel
Advisor: Gál, Robert
Abstract: Bakalářská práce pojednává o zpracování masa určených druhů ryb prodejných v České republice. Zabývá se metodami zpracování ryb. V teoretické části pak popisuje spotřebu rybího masa v ČR, chemické složení rybího masa, metody zpracování ryb a výtěžnost při zpracování a porovnání s jinými producenty rybího masa. Cílem praktické části bylo pro-vézt experiment zpracování ryb do podoby trupu, půlek a filet, jejich následné vyhodno-cení a zjištění výtěžnosti. K experimentu bylo využito 20 kusů kapra obecného, z toho 10 kusů lysé formy a 10 kusů formy šupinaté. Druhým rybím druhem byl pstruh duhový, kdy bylo provedeno zpracování do kuchané podoby a do podoby filet. Na tuto část bylo opět využito 20 kusů pstruha duhového v tržní velikosti.
URI: http://hdl.handle.net/10563/49173
Date: 2020-02-17
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 56334


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
pasz_2020_dp.pdf 1.890Mb PDF View/Open None
pasz_2020_op.pdf 283.1Kb PDF View/Open None
pasz_2020_vp.pdf 825.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account