Využití biotechnologických postupů pro výrobu potravinářských barviv
Show full item record
No preview available
Title:
|
Využití biotechnologických postupů pro výrobu potravinářských barviv |
Author: |
Dudová, Pavlína
|
Advisor: |
Bučková, Martina
|
Abstract:
|
Bakalářská práce se zaměřuje na potravinářská barviva a jejich výrobu pomocí biotechnologických postupů. V práci jsou charakterizovány hlavní skupiny přírodních barviv a jejich využití v jednotlivých odvětvích potravinářského průmyslu. Pozornost je věnována organismům, které se používají pro průmyslovou produkci potravinářských barviv. Mezi nejdůležitější producenty patří plísně, sinice a mikrořasy. Některé druhy bakterií a mikrořas jsou dnes ve stádiu výzkumu a vývoje. Dále jsou v práci obsaženy přínosy použití biotechnologií a porovnání s tradičním způsobem získávání přírodních pigmentů z rostlin. Hlavní výhody jsou rychlejší růst organismů a nezávislost na ročním období. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/50409
|
Date:
|
2021-12-31 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie potravin |
Discipline:
|
Technologie potravin |
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account