Charakterizace granulometrie sypkých potravin
Show full item record
No preview available
| 
Title: 
 | 
Charakterizace granulometrie sypkých potravin | 
| Author: | 
Bartončíková, Michaela
 | 
| Advisor: | 
Lapčík, Lubomír
 | 
| 
Abstract:
 | 
Cílem této práce byla charakterizace granulometrie sypkých potravin konkrétně kakaového prášku, sušeného mléka a sušených rostlinných nápojů. V teoretické části byla zpracována rešerše, která se zabývala charakteristikou velikosti a tvaru částic, analytických metod a sypkých potravin. Praktická část se poté zabývala sítovou analýzou příslušných vzorků, modelováním distribučních křivek, křivek rozsevu a propadu. Dále byly vzorky podrobeny analýze laserovou difrakcí a v závěru došlo na porovnání výše zmíněných metod a posouzení jejich vhodnosti pro tyto materiály. | 
| 
URI:
 | 
http://hdl.handle.net/10563/50709
 | 
| 
Date:
 | 
2021-12-31 | 
| 
Availability:
 | 
Bez omezení | 
| 
Department:
 | 
Ústav technologie potravin | 
| 
Discipline:
 | 
- | 
        	     
                
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
 
 
Search DSpace
Browse
- 
All of DSpace
 
- 
This Collection
 
 
My Account