Měření tokových křivek sypkých potravin
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Lapčík, Lubomír
|
|
dc.contributor.author |
Šimáková, Kristýna
|
|
dc.date.accessioned |
2022-07-15T09:23:20Z |
|
dc.date.available |
2022-07-15T09:23:20Z |
|
dc.date.issued |
2021-12-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/50931
|
|
dc.description.abstract |
Tokové chování práškových látek je ovlivněno řadou parametrů, které mají v konečném důsledku velký vliv na technologické operace spojené s těmito látkami. Tato diplomová práce se zabývá právě měřením těchto parametrů, které tzv. tokovost prášků ovlivňují. Práce popisuje meření tokových křivek vybraných vzorků kakaových prášků s vyhodnocením pomocí Mohrových kružnic při různých konsolidačních napětích. Dále jsou použity i další metodiky jako DSC a SEM. |
|
dc.format |
73 s. (85 000 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
tokové křivky
|
cs |
dc.subject |
Mohrovy kružnice
|
cs |
dc.subject |
kakaové prášky
|
cs |
dc.subject |
partikulkární látky
|
cs |
dc.subject |
práškové materiály
|
cs |
dc.subject |
SEM
|
cs |
dc.subject |
DSC
|
cs |
dc.subject |
prášková reologie
|
cs |
dc.subject |
tokovost
|
cs |
dc.subject |
flow curves
|
en |
dc.subject |
Mohr's circles
|
en |
dc.subject |
cocoa powders
|
en |
dc.subject |
particulates
|
en |
dc.subject |
powder materials
|
en |
dc.subject |
SEM
|
en |
dc.subject |
DSC
|
en |
dc.subject |
powder rheology
|
en |
dc.subject |
flowability
|
en |
dc.title |
Měření tokových křivek sypkých potravin |
|
dc.title.alternative |
Measurement of the flow curves of powder foods |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Vašina, Martin |
|
dc.date.accepted |
2022-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
The flow behaviour of powdered substances is influenced by a number of parameters that ultimately have a major impact on the technological operations associated with these substances. This thesis deals with the measurement of these parameters that determine the flow rate of powders. The thesis describes the measurement of flow curves of selected samples of cocoa powders with evaluation using Mohr's circles at different consolidation stresses. Other methodologies such as DSC and SEM are also used. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
- |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Food Technology |
en |
dc.identifier.stag |
61942
|
|
dc.date.submitted |
2022-05-10 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account