Chemické změny v jedlých tucích
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Krejčí, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Hrdinová, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T09:34:28Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T09:34:28Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/5108
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je literární rešerše na téma chemické změny v jedlých tucích. Pojednává o složení jedlých tuků a reakcích jejich nenasyceného uhlíkatého řetězce, které se běžně uplatňují při používání tuků v praxi. Práce se rovněž zabývá možnostmi stabilizace oxidovaných lipidů, jejich účinky na lidské zdraví a metodami stanovení vybraných komponent oxidovaných lipidů. |
cs |
dc.format |
51 s. |
cs |
dc.format.extent |
2248458 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
lipidy
|
cs |
dc.subject |
autooxidace
|
cs |
dc.subject |
polymerační reakce
|
cs |
dc.subject |
antioxidant
|
cs |
dc.subject |
toxicita
|
cs |
dc.subject |
lipides
|
en |
dc.subject |
autoxidation
|
en |
dc.subject |
polymerization reaction
|
en |
dc.subject |
antioxidant
|
en |
dc.subject |
toxicity
|
en |
dc.title |
Chemické změny v jedlých tucích |
cs |
dc.title.alternative |
Chemical changes in food fats |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Vltavská, Pavlína |
|
dc.date.accepted |
2008-06-19 |
|
dc.description.abstract-translated |
Bachelor's work is literature search on the topic of chemical change of the food fat. It discusses composition of food fat and reactions in their unsaturated carbonaceous chain which are commonly applied when fats are put in use. This work also deals with possibilities of stabilization of oxidated lipides, their effects on human health and methods to determine chosen component of oxidated lipides. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7692
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-19 |
|
utb.result.grade |
A |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account