Chemické změny v jedlých tucích

DSpace Repository

Language: English čeština 

Chemické změny v jedlých tucích

Show simple item record

dc.contributor.advisor Krejčí, Jiří
dc.contributor.author Hrdinová, Zuzana
dc.date.accessioned 2010-07-16T09:34:28Z
dc.date.available 2010-07-16T09:34:28Z
dc.date.issued 2008-06-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/5108
dc.description.abstract Bakalářská práce je literární rešerše na téma chemické změny v jedlých tucích. Pojednává o složení jedlých tuků a reakcích jejich nenasyceného uhlíkatého řetězce, které se běžně uplatňují při používání tuků v praxi. Práce se rovněž zabývá možnostmi stabilizace oxidovaných lipidů, jejich účinky na lidské zdraví a metodami stanovení vybraných komponent oxidovaných lipidů. cs
dc.format 51 s. cs
dc.format.extent 2248458 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject lipidy cs
dc.subject autooxidace cs
dc.subject polymerační reakce cs
dc.subject antioxidant cs
dc.subject toxicita cs
dc.subject lipides en
dc.subject autoxidation en
dc.subject polymerization reaction en
dc.subject antioxidant en
dc.subject toxicity en
dc.title Chemické změny v jedlých tucích cs
dc.title.alternative Chemical changes in food fats en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Vltavská, Pavlína
dc.date.accepted 2008-06-19
dc.description.abstract-translated Bachelor's work is literature search on the topic of chemical change of the food fat. It discusses composition of food fat and reactions in their unsaturated carbonaceous chain which are commonly applied when fats are put in use. This work also deals with possibilities of stabilization of oxidated lipides, their effects on human health and methods to determine chosen component of oxidated lipides. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7692
dc.date.assigned 2007-11-19
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
hrdinová_2008_bp.pdf 2.144Mb PDF View/Open
hrdinová_2008_vp.doc 38.5Kb Microsoft Word View/Open
hrdinová_2008_op.doc 33Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account