Technologie výroby bezlepkového piva
Show full item record
No preview available
| 
Title: 
 | 
Technologie výroby bezlepkového piva | 
| Author: | 
Petroš, Filip
 | 
| Advisor: | 
Salek, Richardos Nikolaos
 | 
| 
Abstract:
 | 
Bakalářská práce byla zaměřena na charakteristiku a výrobu čirokového (bezlepkového)  piva. V praktické části byl vyroben čirokový slad (z odrůdy Ruzrok) a z něj byly  připraveny čtyři šarže čirokového piva, lišící se rmutovacím postupem a přídavkem  zcukřovacích enzymů. V rámci kontroly meziproduktu a piva byly provedeny vybrané  fyzikální-chemické analýzy, dále pak stanovení barvy, hořkosti, velikosti částic,  reologických vlastností a biogenních aminů. Na závěr byly vzorky podrobeny senzorické  analýze. Z výsledku bylo patrné, že přídavek enzymů a zvolený rmutovací postup, měl vliv  na vlastnosti mladiny, prokvašeného piva i výsledného finálního produktu. Použitím  zcukřovacích enzymů bylo možné dosáhnout stejného prokvašení jako při výrobě piv  z ječného sladu. | 
| 
URI:
 | 
http://hdl.handle.net/10563/51414
 | 
| 
Date:
 | 
2021-12-31 | 
| 
Availability:
 | 
Bez omezení | 
| 
Department:
 | 
Ústav technologie potravin | 
| 
Discipline:
 | 
Technologie potravin | 
        	     
                
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
 
 
Search DSpace
Browse
- 
All of DSpace
 
- 
This Collection
 
 
My Account