Průběžné monitorování fermentace rybího masa pomocí experimentálního elektronického zařízení

DSpace Repository

Language: English čeština 

Průběžné monitorování fermentace rybího masa pomocí experimentálního elektronického zařízení

Show full item record

No preview available
Title: Průběžné monitorování fermentace rybího masa pomocí experimentálního elektronického zařízení
Author: Starostka, Petr
Advisor: Adámková, Anna
Abstract: Diplomová páce se zabývá problematikou fermentace rybího masa. Maso bylo fermentováno za pomocí mikroskopické vláknité houby Aspergillus oryzae. Teoretická část popisuje obecnou rovinu rybího masa z hlediska jeho složení, skladování, zrání, mikrobiologie a údržnosti. Práce se také věnuje staření a fermentaci masa a s popisem obecných příkladů využití fermentace. Poslední teoretická část je zaměřena na stanovení amoniaku v mase pomocí elektronického nosu , tak i běžných analytických metod. V praktické části byla provedena studie monitorování fermentace rybího masa pomocí experimentálního elektronického nosu a její výsledky byly porovnány s profesionálním indikátorem čerstvosti masa PERES a s výsledky stanovení amoniaku spektrofotometricky. Dále v praktické části byly provedeno mikrobiální stanovení celkového počtu mikroorganizmů a koliformních bakterií. Práce svými výsledky přispívá k rozšiřování použití elektronických nosů v potravinářství.
URI: http://hdl.handle.net/10563/51476
Date: 2021-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: -


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
starostka_2022_dp.pdf 1.836Mb PDF View/Open None
starostka_2022_op.pdf 617.1Kb PDF View/Open None
starostka_2022_vp.docx 82.04Kb Unknown View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account