Vliv tvrdosti vody na obsah polyfenolů a vitaminu C v matcha čajích
Show full item record
No preview available
Title:
|
Vliv tvrdosti vody na obsah polyfenolů a vitaminu C v matcha čajích |
Author: |
Kadavá, Barbora
|
Advisor: |
Bučková, Martina
|
Abstract:
|
Teoretická část diplomové práce se zabývá složením a výrobou čaje s bližším zaměřením na čínské a japonské čaje matcha a na obsah jejich bioaktivních látek. Dále jsou zde zahrnuty informace o pitné vodě a přírodních minerálních vodách. Praktická část cílí na vliv, který má koncentrace minerálních prvků přítomných ve vodě na obsah polyfenolů, vitaminu C a na barvu infuze čaje. V těchto aspektech a z hlediska organoleptických vlastností mezi sebou byla porovnána čínská a japonská matcha. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/53648
|
Date:
|
2022-12-31 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie potravin |
Discipline:
|
- |
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account