Vliv tvrdosti vody na obsah polyfenolů a vitaminu C v matcha čajích

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv tvrdosti vody na obsah polyfenolů a vitaminu C v matcha čajích

Show full item record

No preview available
Title: Vliv tvrdosti vody na obsah polyfenolů a vitaminu C v matcha čajích
Author: Kadavá, Barbora
Advisor: Bučková, Martina
Abstract: Teoretická část diplomové práce se zabývá složením a výrobou čaje s bližším zaměřením na čínské a japonské čaje matcha a na obsah jejich bioaktivních látek. Dále jsou zde zahrnuty informace o pitné vodě a přírodních minerálních vodách. Praktická část cílí na vliv, který má koncentrace minerálních prvků přítomných ve vodě na obsah polyfenolů, vitaminu C a na barvu infuze čaje. V těchto aspektech a z hlediska organoleptických vlastností mezi sebou byla porovnána čínská a japonská matcha.
URI: http://hdl.handle.net/10563/53648
Date: 2022-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: -


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
kadavá_2023_dp.pdf 1.868Mb PDF View/Open None
kadavá_2023_op.pdf 257.0Kb PDF View/Open None
kadavá_2023_vp.pdf 724.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account