Analýza konkurenceschopnosti cateringových služeb ve vybraném regionu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Analýza konkurenceschopnosti cateringových služeb ve vybraném regionu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Vaculčíková, Zuzana
dc.contributor.author Krčmářová, Natálie
dc.date.accessioned 2023-12-20T13:25:20Z
dc.date.available 2023-12-20T13:25:20Z
dc.date.issued 2023-02-10
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/54093
dc.description.abstract Tato bakalářská práce zkoumá konkurenceschopnost cateringových služeb ve vybraném regionu. V teoretické části jsou definovány pojmy cestovní ruch, služby cestovního ruchu a cateringové služby, jejich typologie a vlastnosti. Využitím analytických metod Porter model pěti sil, osobní dotazování a SWOT analýzy byla v praktické části zjišťována úroveň konkurenceschopnosti zvoleného podniku služeb v dané oblasti podnikání. Na základě výsledků analytických metod lze v závěru bakalářské práce vyvodit konkrétní doporučení pro zvýšení konkurenceschopnosti analyzovaného podniku v oblasti služeb cestovního ruchu.
dc.format 82
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject konkurenceschopnost cs
dc.subject cestovní ruch cs
dc.subject cateringové služby cs
dc.subject Porterova analýza cs
dc.subject SWOT analýza cs
dc.subject rozhovor cs
dc.subject competitiveness en
dc.subject tourism en
dc.subject catering services en
dc.subject Porter's Five Forces en
dc.subject SWOT analysis en
dc.subject interview en
dc.title Analýza konkurenceschopnosti cateringových služeb ve vybraném regionu
dc.title.alternative A Competitive Analysis of the Catering Services in a Selected Region
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Papadaki, Šárka
dc.date.accepted 2023-06-13
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis explores the competitiveness of catering services in a selected region. The theoretical part defines the terms tourism, tourism services and catering services, their typology, and characteristics. The practical part determined the level of competitiveness of the selected service company in the business area by using the analytical methods, which are Porter's five forces, personal interviewing, and SWOT analysis. In the conclusion of the bachelor thesis, based on the results of the analytical methods, specific recommendation for increasing the competitiveness of the analysed tourism services company is made.
dc.description.department Ústav podnikové ekonomiky
dc.thesis.degree-discipline Ekonomika a management podniku cs
dc.thesis.degree-discipline Business Economics and Management en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Ekonomika a management cs
dc.thesis.degree-program Economics and Management en
dc.identifier.stag 64131
dc.date.submitted 2023-05-15


Files in this item

Files Size Format View Description
krčmářová_2023_dp.pdf 1.720Mb PDF View/Open None
krčmářová_2023_op.docx 47.53Kb Unknown View/Open None
krčmářová_2023_vp.docx 51.22Kb Unknown View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account