Analýza konkurenceschopnosti cateringových služeb ve vybraném regionu
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Vaculčíková, Zuzana
|
|
dc.contributor.author |
Krčmářová, Natálie
|
|
dc.date.accessioned |
2023-12-20T13:25:20Z |
|
dc.date.available |
2023-12-20T13:25:20Z |
|
dc.date.issued |
2023-02-10 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/54093
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce zkoumá konkurenceschopnost cateringových služeb ve vybraném regionu. V teoretické části jsou definovány pojmy cestovní ruch, služby cestovního ruchu a cateringové služby, jejich typologie a vlastnosti. Využitím analytických metod Porter model pěti sil, osobní dotazování a SWOT analýzy byla v praktické části zjišťována úroveň konkurenceschopnosti zvoleného podniku služeb v dané oblasti podnikání. Na základě výsledků analytických metod lze v závěru bakalářské práce vyvodit konkrétní doporučení pro zvýšení konkurenceschopnosti analyzovaného podniku v oblasti služeb cestovního ruchu. |
|
dc.format |
82 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
konkurenceschopnost
|
cs |
dc.subject |
cestovní ruch
|
cs |
dc.subject |
cateringové služby
|
cs |
dc.subject |
Porterova analýza
|
cs |
dc.subject |
SWOT analýza
|
cs |
dc.subject |
rozhovor
|
cs |
dc.subject |
competitiveness
|
en |
dc.subject |
tourism
|
en |
dc.subject |
catering services
|
en |
dc.subject |
Porter's Five Forces
|
en |
dc.subject |
SWOT analysis
|
en |
dc.subject |
interview
|
en |
dc.title |
Analýza konkurenceschopnosti cateringových služeb ve vybraném regionu |
|
dc.title.alternative |
A Competitive Analysis of the Catering Services in a Selected Region |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Papadaki, Šárka |
|
dc.date.accepted |
2023-06-13 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis explores the competitiveness of catering services in a selected region. The theoretical part defines the terms tourism, tourism services and catering services, their typology, and characteristics. The practical part determined the level of competitiveness of the selected service company in the business area by using the analytical methods, which are Porter's five forces, personal interviewing, and SWOT analysis. In the conclusion of the bachelor thesis, based on the results of the analytical methods, specific recommendation for increasing the competitiveness of the analysed tourism services company is made. |
|
dc.description.department |
Ústav podnikové ekonomiky |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Ekonomika a management podniku |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Business Economics and Management |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Ekonomika a management |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Economics and Management |
en |
dc.identifier.stag |
64131
|
|
dc.date.submitted |
2023-05-15 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account