Meziprostory
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Koláček, Kamil
|
|
dc.contributor.author |
Kislinger, Damián
|
|
dc.date.accessioned |
2023-12-20T14:17:12Z |
|
dc.date.available |
2023-12-20T14:17:12Z |
|
dc.date.issued |
2022-12-01 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/54431
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zaměřuje na vytvoření funkčního prostoru sadu a sušárny na ovoce s příslušným zázemím. Hlavním cílem je umožnit kontakt člověka s přírodou v hospodářském prostoru. Problémy dispozice jsou řešeny různými přístupy, včetně principů permakulturního designu, který definuje pravidla pro manipulaci s prvky na pozemku. Vytvořené řešení umožňuje pěstování, skladování a zpracování ovocných plodů. Zastřešený objekt poskytuje pracovníkům na pozemku zázemí pro jejich dočasný pobyt a vybavení, jako například kuchyňka. Práce přináší aplikaci permakulturních principů do konkrétního pozemku, s cílem dosažení efektivní práce a odpočinku během sezónních prací v sadu a sušárně. |
|
dc.format |
43 A3 38 normo. (67 500 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
sad
|
cs |
dc.subject |
sušárna
|
cs |
dc.subject |
zázemí
|
cs |
dc.subject |
permakultura
|
cs |
dc.subject |
dřevo
|
cs |
dc.subject |
komunita
|
cs |
dc.subject |
orchard
|
en |
dc.subject |
fruit drying
|
en |
dc.subject |
facility
|
en |
dc.subject |
permaculture
|
en |
dc.subject |
wood
|
en |
dc.subject |
community
|
en |
dc.title |
Meziprostory |
|
dc.title.alternative |
Interspaces |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Tomášek, Aleš |
|
dc.date.accepted |
2023-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis focuses on the creation of a functional orchard space and fruit drying room with appropriate facilities. The main objective is to make possible the human contact with nature in the farming environment. The layout problems are solved by different approaches, including the principles of permaculture design, which defines the rules for handling the elements on the property. The solution created allows for the cultivation, storage and processing of the harvested fruit. A roofed building provides the workers on the property with facilities for their temporary stay, including the equipment, such as a kitchen space. The work brings the application of permaculture principles to a specific property, with the aim to achievie efficient work and rest during seasonal work in the orchard and drying room. |
|
dc.description.department |
Ateliér Tvorba prostoru |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Multimédia a design - Prostorová tvorba |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Multimedia and Design - Spatial Design |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta multimediálních komunikací |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Multimedia Communications |
en |
dc.thesis.degree-name |
BcA. |
|
dc.thesis.degree-program |
Výtvarná umění |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Visual Arts |
en |
dc.identifier.stag |
65889
|
|
dc.date.submitted |
2023-05-19 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account