Vliv nastavení strojních zařízení na reologické parametry čokoládových hmot a jejich skladování
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Mlček, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Polášková, Šárka
|
|
dc.date.accessioned |
2024-07-23T13:16:05Z |
|
dc.date.available |
2024-07-23T13:16:05Z |
|
dc.date.issued |
2024-01-01 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/55297
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce je zaměřena na výzkumu vlivu nastavení strojních parametrů na výslednou reologii mléčných a hořkých čokoládových hmot. Výzkum byl prováděn během standartní průmyslové výroby. V teoretické části byla práce zaměřena na charakteristiku surovin používaných pro výrobu čokoládových hmot, dále popis strojů a jejich uživatelských parametrů, technologii výroby, faktory ovlivňující výslednou reologii čokoládových hmot a jejich skladování. V praktické části se práce zabývala nastavením strojních parametrů a jejich vlivů na konžovací profil čokoládových hmot s ohledem na výslednou reologii hmoty s cílem mít, co nejvíce stabilní hmotu s vhodnými reologickými parametry. Čokoládové hmoty byly následně zkoumány na stabilitu během skladování. |
|
dc.format |
93 s |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
čokoláda
|
cs |
dc.subject |
strojní parametry
|
cs |
dc.subject |
reologické parametry
|
cs |
dc.subject |
skladování
|
cs |
dc.subject |
chocolate
|
en |
dc.subject |
machine parametres
|
en |
dc.subject |
reologhical parametres
|
en |
dc.subject |
strorage
|
en |
dc.title |
Vliv nastavení strojních zařízení na reologické parametry čokoládových hmot a jejich skladování |
|
dc.title.alternative |
The influence of machinery settings on the rheological parameters of chocolate masses and their storage |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mrázková, Martina |
|
dc.date.accepted |
2024-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
The master thesis is focused on the research of the influence of machine parameter settings on the resulting rheology of milk and dark chocolate masses. The research was conducted during standard industrial production. In the theoretical part, the work was focused on the characteristics of the raw materials used for the production of chocolate masses, as well as the description of machines and their user parameters, production technology, factors influencing the resulting rheology of chocolate masses and their storage. In the practical part, the work dealt with the setting of machine parameters and their effects on the conching profile of chocolate masses with regard to the resulting rheology of the mass with the aim of having as stable a mass as possible with right rheological parameters. The chocolate masses were then examined for stability during storage. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
- |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Food Technology |
en |
dc.identifier.stag |
68523
|
|
dc.date.submitted |
2024-05-09 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account