Projekt racionalizace pracoviště ve vybrané společnosti
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Pechancová, Viera
|
|
dc.contributor.author |
Štěpančíková Šulíková, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2024-07-23T13:16:17Z |
|
dc.date.available |
2024-07-23T13:16:17Z |
|
dc.date.issued |
2024-02-05 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/55602
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce se zabývá analýzou a optimalizací pracoviště linky na výrobu moštů. Cílem práce je identifikovat nedostatky současného pracoviště a navrhnout efektivnější řešení, které povede ke zvýšení produktivity a snížení nákladů. Pro zpracování byly využity metody a nástroje průmyslového inženýrství. První část práce obsahuje teoretickou rešerši, která se stává výchozím bodem pro zpracování praktické části diplomové práce. Praktická část v sobě zahrnuje analytickou a projektovou fázi. Analytická část se zaměřuje na analýzu současného stavu pracoviště a procesu. Výsledky jsou kriticky zhodnoceny. Na základě provedených analýz jsou v projektové části připraveny návrhy vedoucí ke zvýšení produktivity a další doporučení ke zlepšení vycházející z pozorování. V závěru práce jsou návrhy ekonomicky zhodnoceny. |
|
dc.format |
120 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
produktivita
|
cs |
dc.subject |
spaghetti diagram
|
cs |
dc.subject |
ergonomie
|
cs |
dc.subject |
layout
|
cs |
dc.subject |
5S
|
cs |
dc.subject |
plýtvání
|
cs |
dc.subject |
štíhlá výroba
|
cs |
dc.subject |
productivity
|
en |
dc.subject |
spaghetti diagram
|
en |
dc.subject |
ergonomics
|
en |
dc.subject |
layout
|
en |
dc.subject |
5S
|
en |
dc.subject |
wasting
|
en |
dc.subject |
lean production
|
en |
dc.title |
Projekt racionalizace pracoviště ve vybrané společnosti |
|
dc.title.alternative |
Project of the Juice Plant Workplace Rationalization in a selected Company |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Briš, Petr |
|
dc.date.accepted |
2024-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
This diploma thesis deals with the analysis and optimization of the fruit and vegetable juice production line workplace. The goal of the work is to identify the failures of the current workplace and to propose more effective solution leading to increased productivity and reduced costs. The methods and tools of industrial engineering were used for analysis. The first part of the thesis contains theoretical research, which becomes the starting point for the practical part processing of the thesis. The practical part includes the analytical and project phase. The analytical part focuses on the analysis of the current state of the workplace and the process. The results are critically evaluated. Based on the analyzes carried out, the project phase prepares proposals leading to increased productivity and other recommendations for improvement. At the end of the thesis, the proposals are economically evaluated |
|
dc.description.department |
Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Průmyslové inženýrství |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Průmyslové inženýrství |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Industrial Engineering |
en |
dc.identifier.stag |
64295
|
|
dc.date.submitted |
2024-04-19 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account