Olivový olej
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Janiš, Rahula
|
|
dc.contributor.author |
Nacházelová, Lucie
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T13:13:09Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T13:13:09Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/5585
|
|
dc.description.abstract |
V posledních letech neustále roste popularita olivového oleje a s ním spojené Středomořské stravy. Tato práce se zabývá problematikou olivového oleje a jeho přínosem jak pro zdraví a vyváženou stravu, tak pro kosmetický a farmaceutický průmysl. V práci je pojednáno o jednotlivých kategoriích olivového oleje, jeho výrobě a vůbec i jeho počátcích užívání ve starém Řecku. Cílem práce bylo zpracování literární rešerše týkající se základních vlastností a různorodosti použití olivového oleje. |
cs |
dc.format |
35 s. |
cs |
dc.format.extent |
740503 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
olivový olej
|
cs |
dc.subject |
olivovník
|
cs |
dc.subject |
historie
|
cs |
dc.subject |
chuť
|
cs |
dc.subject |
výroba
|
cs |
dc.subject |
klasifikace
|
cs |
dc.subject |
použití
|
cs |
dc.subject |
oleuropein
|
cs |
dc.subject |
hydroxytyrosol
|
cs |
dc.subject |
oleocanthal
|
cs |
dc.subject |
skvalen
|
cs |
dc.subject |
olive oil
|
en |
dc.subject |
olive tree
|
en |
dc.subject |
history
|
en |
dc.subject |
taste
|
en |
dc.subject |
production
|
en |
dc.subject |
classification
|
en |
dc.subject |
utilization
|
en |
dc.subject |
oleuropein
|
en |
dc.subject |
hydroxytyrosol
|
en |
dc.subject |
oleocanthal
|
en |
dc.subject |
squalene
|
en |
dc.title |
Olivový olej |
cs |
dc.title.alternative |
Olive oil |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Krejčí, Jiří |
|
dc.date.accepted |
2008-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
The popularity of olive oil and Mediterranean diet that is conected with it has grown during last few years. This work is engaded in olive oil and its contribution for both health and well-balanced diet and for cosmetic and pharmaceutical industry. It's treatised on several categories of olive oil, it's manufacturing and beginning of usage of olive oil in antic Greece in this work. The aim of this work was researching literature related to basic features and differences in utilization of olive oil. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7719
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-14 |
|
utb.result.grade |
A |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account