Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mišurcová, Ladislava
dc.contributor.author Žaludková, Stanislava
dc.date.accessioned 2010-07-16T13:16:18Z
dc.date.available 2010-07-16T13:16:18Z
dc.date.issued 2008-05-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/5591
dc.description.abstract Řasy svým nutričním složením s vysokým obsahem proteinů, minerálních látek i vitaminů poutají pozornost jako potenciální zdroj potravin. Avšak jejich využitelnost je omezena přítomností polysacharidů v buněčné stěně. Diplomová práce byla zaměřena na stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas. K posouzení stravitelnosti bylo použito hodnocení bílkovin metodou in vitro, jež je založeno na stanovení rozdílu hodnot bílkovin a aminokyselin před a po působení proteolytickými enzymy. cs
dc.format 70 s., 10 s. obr. příloh. cs
dc.format.extent 5631619 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject mořské řasy cs
dc.subject bílkoviny cs
dc.subject aminokyseliny cs
dc.subject stravitelnost cs
dc.subject proteolytické enzymy cs
dc.subject seaweeds en
dc.subject proteins en
dc.subject amino acids en
dc.subject digestibility en
dc.subject proteolytic enzyme en
dc.title Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas cs
dc.title.alternative Digestibility of Freshwater Algae and Seaweeds en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Kráčmar, Stanislav
dc.date.accepted 2008-06-06
dc.description.abstract-translated Algae is known as a potential source of food for human due to the high content of proteins with essential amino acids, minerals and vitamins. Their available by reason of present polysaccharide in cell wall is limited. Digestibility of Freshwater Algae and Seaweed was assessment by in vitro analysis. Proteins and amino acids composition before and after proteolytic enzymatic action was evaluated. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 8083
dc.date.assigned 2007-11-19
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
žaludková_2008_dp.pdf 5.370Mb PDF View/Open
žaludková_2008_vp.doc 47.5Kb Microsoft Word View/Open
žaludková_2008_op.doc 49Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account