dc.contributor.advisor |
Mišurcová, Ladislava
|
|
dc.contributor.author |
Žaludková, Stanislava
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T13:16:18Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T13:16:18Z |
|
dc.date.issued |
2008-05-16 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/5591
|
|
dc.description.abstract |
Řasy svým nutričním složením s vysokým obsahem proteinů, minerálních látek i vitaminů poutají pozornost jako potenciální zdroj potravin. Avšak jejich využitelnost je omezena přítomností polysacharidů v buněčné stěně. Diplomová práce byla zaměřena na stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas. K posouzení stravitelnosti bylo použito hodnocení bílkovin metodou in vitro, jež je založeno na stanovení rozdílu hodnot bílkovin a aminokyselin před a po působení proteolytickými enzymy. |
cs |
dc.format |
70 s., 10 s. obr. příloh. |
cs |
dc.format.extent |
5631619 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
mořské řasy
|
cs |
dc.subject |
bílkoviny
|
cs |
dc.subject |
aminokyseliny
|
cs |
dc.subject |
stravitelnost
|
cs |
dc.subject |
proteolytické enzymy
|
cs |
dc.subject |
seaweeds
|
en |
dc.subject |
proteins
|
en |
dc.subject |
amino acids
|
en |
dc.subject |
digestibility
|
en |
dc.subject |
proteolytic enzyme
|
en |
dc.title |
Stanovení stravitelnosti mořských a sladkovodních řas |
cs |
dc.title.alternative |
Digestibility of Freshwater Algae and Seaweeds |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kráčmar, Stanislav |
|
dc.date.accepted |
2008-06-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
Algae is known as a potential source of food for human due to the high content of proteins with essential amino acids, minerals and vitamins. Their available by reason of present polysaccharide in cell wall is limited. Digestibility of Freshwater Algae and Seaweed was assessment by in vitro analysis. Proteins and amino acids composition before and after proteolytic enzymatic action was evaluated. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
8083
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-19 |
|
utb.result.grade |
A |
|