Vliv jakosti sušeného mléka na reologické vlastnosti jogurtu
Show full item record
No preview available
Title:
|
Vliv jakosti sušeného mléka na reologické vlastnosti jogurtu |
Author: |
Obdržálková, Jaroslava
|
Advisor: |
Hrabě, Jan
|
Abstract:
|
Mléko je po předchozí úpravě naočkováno jogurtovou kulturou a podle technologických postupů je z něj vyroben jogurt. Sušené mléko je sušeno různými způsoby, které ovlivňují jeho konečnou sušinu. Podle použitého sušeného mléka se odvíjí jeho reologické vlastnos-ti. Velký vliv má právě sušina sušeného mléka. Zvýšení obsahu sušiny, zejména množství bílkoviny v jogurtu, obecně zvyšuje hustotu sítě bílkovin a snižuje velikost pórů a tím za-příčiňuje hustší konzistenci výsledného výrobku. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/5805
|
Date:
|
2008-06-02 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
C
7720
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account