Charakteristika a senzorický profil bílých jakostních odrůdových a jakostních vín s přívlastkem
Show full item record
No preview available
Title:
|
Charakteristika a senzorický profil bílých jakostních odrůdových a jakostních vín s přívlastkem |
Author: |
Kolúchová, Gabriela
|
Advisor: |
Hrabě, Jan
|
Abstract:
|
Cílem této práce je charakterizovat jakost a senzorický profil bílých jakostních odrůdových a jakostních vín s přívlastkem. V první kapitole je ve zkratce popsána legislativa a technologie výroby vína. Dále je objasněn pojem senzorické hodnocení vína - obecně základní definice, požadavky na analýzu, a podrobněji samotná degustace vína - jsou popsány posuzované znaky a profily jednotlivých odrůd bílých jakostních vín. V poslední kapitole jsou pak shrnuty faktory, které mohou jakost vín ovlivnit. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/5931
|
Date:
|
2008-06-02 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
B
7996
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account