dc.contributor.advisor |
Kramářová, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Zgažarová, Marcela
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T17:22:46Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T17:22:46Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/6136
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce uvádí přehled nejdůležitějších cereálií a jejich význam v lidské výživě a jejich chemické složení. Obiloviny poskytují pro lidskou výživu zdraví potřebné bílkovi-ny, sacharidy, minerální látky, vitaminy, a vlákninu. Obiloviny výrazně ovlivňují výživo-vou bilanci světové populace. Jako dobrý zdroj energie a dobře využitelných sacharidů by měly být základem naší stravy. Dále se zaměřuje na jejich význam z potravinářského a medicínského hlediska a jejich využití v gastronomii. |
cs |
dc.format |
61 s., 1 s. příloh s textem |
cs |
dc.format.extent |
1577969 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
cereálie
|
cs |
dc.subject |
výživa
|
cs |
dc.subject |
celozrnné potraviny
|
cs |
dc.subject |
cereals
|
en |
dc.subject |
nutrition
|
en |
dc.subject |
cereals foods
|
en |
dc.title |
Obiloviny jako součást lidské stravy |
cs |
dc.title.alternative |
Cereals as a component in human diet |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2008-06-13 |
|
dc.description.abstract-translated |
Barchelor thesis is a review about the most important cereals. Cereals are good sourus for healthy necessary proteins, saccharides, mineral substances, vitamins and fibres for human nutrition. Cereals significantly influence the nutrition balance of world population. The barchelor work is focused on cereal benefit in food and pharmaceuticals industry and their advantages in cooking. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
8033
|
|
dc.date.assigned |
2007-12-13 |
|
utb.result.grade |
A |
|