Biogenní aminy v pivu a vínu
Show full item record
No preview available
Title:
|
Biogenní aminy v pivu a vínu |
Author: |
Fojtíková, Lenka
|
Advisor: |
Valášek, Pavel
|
Abstract:
|
Cílem bakalářské práce je seznámení s biogenními aminy. Obsahem je charakteristika těchto látek z různých úhlů pohledu a zhodnocení jejich dosavadního výzkumu. Důraz je kladen na popis jejich vzniku a kvantitativních proměn během technologických procesů při výrobě piva a vína. Jsou rozebrány možnosti jejich izolace ze vzorku a stanovení od nejstarších způsobů po nejmodernější a popsáno několik konkrétních postupů vyvinutých v poslední době vědeckými týmy v Evropě i ve světě. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/6423
|
Date:
|
2008-06-02 |
Availability:
|
Pouze v rámci univerzity |
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
7684
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account