Charakteristika a vlastnosti rostlinných olejů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Charakteristika a vlastnosti rostlinných olejů

Show full item record

No preview available
Title: Charakteristika a vlastnosti rostlinných olejů
Author: Řezáčová, Denisa
Advisor: Škrovánková, Soňa
Abstract: Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku a vlastnosti rostlinných olejů. V práci je popsána historie rostlinných olejů, způsoby zpracování olejnin, jejich vlastnosti, výroba rostlinných olejů a využití v současnosti, význam olejů ve výživě, i vzhledem k obsahu esenciálních mastných kyselin n-3, n-6, které si člověk nedokáže sám syntetizovat, přičemž rostlinné oleje jsou jejich dobrým zdrojem. Pozornost je věnována i olivovému oleji, jako hlavnímu představiteli za studena lisovaných olejů a jeho výživovým a zdraví prospěšným, léčivým vlastnostem.
URI: http://hdl.handle.net/10563/6521
Date: 2008-06-02
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 7927


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
řezáčová_2008_bp.pdfBlocked 1.550Mb PDF
řezáčová_2008_vp.doc 46.5Kb Microsoft Word View/Open
řezáčová_2008_op.doc 33.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account