Jídelní příbor - Wave

DSpace Repository

Language: English čeština 

Jídelní příbor - Wave

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škarka, Pavel
dc.contributor.author Záruba, Josef
dc.date.accessioned 2010-07-17T00:00:11Z
dc.date.available 2013-05-26T23:00:50Z
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/6983
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá navrhováním jídelního příboru a je rozdělena do tří částí. První kapitola teoretické části je věnována historii a vývoji jídelního příboru. Druhá kapitola je zaměřena na etiku stolování. V poslední kapitole je popsána technologie výroby jídelních příborů a druhy materiálů. Neopomenutelnou částí jsou také ergonomická pravidla. Druhá praktická část popisuje vývoj navrhování jídelního příboru Wave. Koncept je postupně přetvářen, až do finální podoby. Třetí projektová část ukazuje konečné řešení designu. cs
dc.format 67 stran cs
dc.format.extent 3644485 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 26.05.2013
dc.subject Klíčová slova: Jídelní příbor cs
dc.subject nůž cs
dc.subject vidlička cs
dc.subject lžíce cs
dc.subject nerez ocel cs
dc.subject ergonomie cs
dc.subject Keywords: Eating untesils en
dc.subject knife en
dc.subject fork en
dc.subject spoon en
dc.subject stainless steel en
dc.subject ergonomics en
dc.title Jídelní příbor - Wave cs
dc.title.alternative Eating utensils - Wave en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Podzimek, Ondřej
dc.date.accepted 2008-05-26
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with designing eating utensils and it is divided into three parts. The first of the theoretical part deals with the history of cutlery. The second chapter focuses on the ethics of dining. The last chapter describes the technology used for the production of eating utensils and the used kinds of materials. The essential part of the text is the ergonomics. The second, practical part describes the development of the Wave cutlery design. The concept is gradually transformed until the final shape is made. The last, project part presents the final design solution. en
dc.description.department Ústav produktového designu cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/127 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.rights.auth IP *
dc.thesis.degree-discipline Multimedia a design - Průmyslový design cs
dc.thesis.degree-discipline Multimedia and Design - Industrial Design en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta multimediálních komunikací cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Multimedia Communications en
dc.thesis.degree-name BcA. cs
dc.thesis.degree-program Výtvarná umění cs
dc.thesis.degree-program Fine Arts en
dc.identifier.stag 10192
dc.date.assigned 2008-01-07
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
záruba_2008_bp.pdfBlocked 3.475Mb PDF View/Open
záruba_2008_vp.doc 66.5Kb Microsoft Word View/Open
záruba_2008_op.pdf 419.5Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account