Jídelní příbor - Wave
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Škarka, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Záruba, Josef
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T00:00:11Z |
|
dc.date.available |
2013-05-26T23:00:50Z |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/6983
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá navrhováním jídelního příboru a je rozdělena do tří částí. První kapitola teoretické části je věnována historii a vývoji jídelního příboru. Druhá kapitola je zaměřena na etiku stolování. V poslední kapitole je popsána technologie výroby jídelních příborů a druhy materiálů. Neopomenutelnou částí jsou také ergonomická pravidla. Druhá praktická část popisuje vývoj navrhování jídelního příboru Wave. Koncept je postupně přetvářen, až do finální podoby. Třetí projektová část ukazuje konečné řešení designu. |
cs |
dc.format |
67 stran |
cs |
dc.format.extent |
3644485 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 26.05.2013 |
|
dc.subject |
Klíčová slova: Jídelní příbor
|
cs |
dc.subject |
nůž
|
cs |
dc.subject |
vidlička
|
cs |
dc.subject |
lžíce
|
cs |
dc.subject |
nerez ocel
|
cs |
dc.subject |
ergonomie
|
cs |
dc.subject |
Keywords: Eating untesils
|
en |
dc.subject |
knife
|
en |
dc.subject |
fork
|
en |
dc.subject |
spoon
|
en |
dc.subject |
stainless steel
|
en |
dc.subject |
ergonomics
|
en |
dc.title |
Jídelní příbor - Wave |
cs |
dc.title.alternative |
Eating utensils - Wave |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Podzimek, Ondřej |
|
dc.date.accepted |
2008-05-26 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis deals with designing eating utensils and it is divided into three parts. The first of the theoretical part deals with the history of cutlery. The second chapter focuses on the ethics of dining. The last chapter describes the technology used for the production of eating utensils and the used kinds of materials. The essential part of the text is the ergonomics. The second, practical part describes the development of the Wave cutlery design. The concept is gradually transformed until the final shape is made. The last, project part presents the final design solution. |
en |
dc.description.department |
Ústav produktového designu |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/127
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.rights.auth |
IP |
* |
dc.thesis.degree-discipline |
Multimedia a design - Průmyslový design |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Multimedia and Design - Industrial Design |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta multimediálních komunikací |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Multimedia Communications |
en |
dc.thesis.degree-name |
BcA. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Výtvarná umění |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Fine Arts |
en |
dc.identifier.stag |
10192
|
|
dc.date.assigned |
2008-01-07 |
|
utb.result.grade |
C |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account