Interakce povrchově aktivních látek se základními složkami potravin
Show full item record
No preview available
Title:
|
Interakce povrchově aktivních látek se základními složkami potravin |
Author: |
Šomanová, Magda
|
Advisor: |
Janiš, Rahula
|
Abstract:
|
Bakalářská práce je zaměřena na vypracování rešerše na téma interakce povrchově aktivních látek se základními složkami potravin. Interakce hlavních součástí potravin se surfaktanty je velmi rozsáhlé téma, proto je zde uveden pouze typ interakce emulgátorů se základními složkami mouky při výrobě pe-čiva. Práce se zabývá charakterizací základních typů povrchově aktivních látek, jejich strukturou, vlastnostmi a funkcí. Bylo zjištěno, že nejčastěji používané emulgátory v po-travinářství jsou monoacylglyceroly, diacylglyceroly a jejich deriváty. Dále je uveden popis základních složek potravin - bílkovin, lipidů, sacharidů a diskutovány typy jejich interakcí s neionogenními tenzidy. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/7092
|
Date:
|
2008-06-02 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
C
5435
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account