dc.contributor.advisor |
Družbíková, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Pšenčíková, Eliška
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T01:31:24Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T01:31:24Z |
|
dc.date.issued |
2008-05-19 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/7188
|
|
dc.description.abstract |
Cílem práce bylo optimalizovat doporučené dávky potravin pro vybrané skupiny civilního obyvatelstva v krizových stavech. Výchozí jídelní lístky byly plánovány pro různé skupiny obyvatelstva na 10 dní. Předpokládaly se 2 formy fyzické zátěže (muži, ženy pracující a nepracující) a dva možné stavy (přítomnost chladírenské techniky a absence chladírenské techniky). Navrhované úpravy spočívaly ve výměně některých hlavních pokrmů, odstranění či snížení gramáže například masových pomazánek a paštik, dále pak zvýšení gramáže pečiva a při-dání ovoce, zeleniny a sladkostí. U plnění většiny nutričních faktorů se podařilo již zmíně-nými modifikacemi dosáhnout stanoveného rozmezí +- 10 %, čímž byly také zoptimalizo-vány dávky potravin potřebné pro naplnění daných jídelních lístků. |
cs |
dc.format |
60 s., 44 obr. příloh |
cs |
dc.format.extent |
680409 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
krizová situace
|
cs |
dc.subject |
civilní obyvatelstvo
|
cs |
dc.subject |
nutriční faktory v krátkém období
|
cs |
dc.subject |
jídelní lístek
|
cs |
dc.subject |
skladba potravin a pokrmů
|
cs |
dc.subject |
crisis
|
en |
dc.subject |
civilian population
|
en |
dc.subject |
nutrients in the short period
|
en |
dc.subject |
menu
|
en |
dc.subject |
foodstuffs and dish structure
|
en |
dc.title |
Optimalizace skladby potravin a pokrmů pro zabezpečení výživy civilního obyvatelstva v krizových stavech. |
cs |
dc.title.alternative |
Food structure optimalization for the ensuring of civilian population nutrition in crisis. |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Buňka, František |
|
dc.date.accepted |
2008-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of thesis was to optimise the recommended foodstuffs rations for distinguished groups of civilian population in crisis. The original menus were planned for various groups of population for 10 days. There were assumed two cases of physical exercise (working men and women, not-working men and women) and two situations (with cooling equip-ment and without cooling equipment). Suggested modifications were the exchange of some main dishes, decrease weight of some meat spreads and pates, increase weight of pastry and last addition of fruit, vegetables and sweets. Via these modifications were complied interval +- 10 % almost by all nutrients. Besides were optimised the foodstuffs rations which are necessary to complete suggested menus. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
8067
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-14 |
|
utb.result.grade |
C |
|