Optimalizace skladby potravin a pokrmů pro zabezpečení výživy civilního obyvatelstva v krizových stavech.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Optimalizace skladby potravin a pokrmů pro zabezpečení výživy civilního obyvatelstva v krizových stavech.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Družbíková, Helena
dc.contributor.author Pšenčíková, Eliška
dc.date.accessioned 2010-07-17T01:31:24Z
dc.date.available 2010-07-17T01:31:24Z
dc.date.issued 2008-05-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/7188
dc.description.abstract Cílem práce bylo optimalizovat doporučené dávky potravin pro vybrané skupiny civilního obyvatelstva v krizových stavech. Výchozí jídelní lístky byly plánovány pro různé skupiny obyvatelstva na 10 dní. Předpokládaly se 2 formy fyzické zátěže (muži, ženy pracující a nepracující) a dva možné stavy (přítomnost chladírenské techniky a absence chladírenské techniky). Navrhované úpravy spočívaly ve výměně některých hlavních pokrmů, odstranění či snížení gramáže například masových pomazánek a paštik, dále pak zvýšení gramáže pečiva a při-dání ovoce, zeleniny a sladkostí. U plnění většiny nutričních faktorů se podařilo již zmíně-nými modifikacemi dosáhnout stanoveného rozmezí +- 10 %, čímž byly také zoptimalizo-vány dávky potravin potřebné pro naplnění daných jídelních lístků. cs
dc.format 60 s., 44 obr. příloh cs
dc.format.extent 680409 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject krizová situace cs
dc.subject civilní obyvatelstvo cs
dc.subject nutriční faktory v krátkém období cs
dc.subject jídelní lístek cs
dc.subject skladba potravin a pokrmů cs
dc.subject crisis en
dc.subject civilian population en
dc.subject nutrients in the short period en
dc.subject menu en
dc.subject foodstuffs and dish structure en
dc.title Optimalizace skladby potravin a pokrmů pro zabezpečení výživy civilního obyvatelstva v krizových stavech. cs
dc.title.alternative Food structure optimalization for the ensuring of civilian population nutrition in crisis. en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Buňka, František
dc.date.accepted 2008-06-05
dc.description.abstract-translated The aim of thesis was to optimise the recommended foodstuffs rations for distinguished groups of civilian population in crisis. The original menus were planned for various groups of population for 10 days. There were assumed two cases of physical exercise (working men and women, not-working men and women) and two situations (with cooling equip-ment and without cooling equipment). Suggested modifications were the exchange of some main dishes, decrease weight of some meat spreads and pates, increase weight of pastry and last addition of fruit, vegetables and sweets. Via these modifications were complied interval +- 10 % almost by all nutrients. Besides were optimised the foodstuffs rations which are necessary to complete suggested menus. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 8067
dc.date.assigned 2007-11-14
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
pšenčíková_2008_dp.pdf 664.4Kb PDF View/Open
pšenčíková_2008_vp.doc 47.5Kb Microsoft Word View/Open
pšenčíková_2008_op.doc 47.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account