dc.contributor.advisor |
Mišurcová, Ladislava
|
|
dc.contributor.author |
Zatloukalová, Ivana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T01:51:26Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T01:51:26Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/7229
|
|
dc.description.abstract |
Ve své bakalářské práci jsem se zaměřila na alergie, jejich mechanismy a alergeny, které tento druh onemocnění vyvolávají. Dále byla pozornost věnována nepříznivým reakcím na potraviny tzv. "potravinové přecitlivělosti" a jejím klinickým projevům se zaměřením na onemocnění celiakii a intoleranci laktosy vyvolanými nesnášenlivostí lepku a laktosy. |
cs |
dc.format |
58 s., 9 s. příloh |
cs |
dc.format.extent |
713264 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
Alergie
|
cs |
dc.subject |
alergeny
|
cs |
dc.subject |
potravinová přecitlivělost
|
cs |
dc.subject |
lepek
|
cs |
dc.subject |
celiakie
|
cs |
dc.subject |
laktosa
|
cs |
dc.subject |
intolerance
|
cs |
dc.subject |
Allergy
|
en |
dc.subject |
allergens
|
en |
dc.subject |
food hypersensitiveness
|
en |
dc.subject |
glutene
|
en |
dc.subject |
coeliac disease
|
en |
dc.subject |
lactose
|
en |
dc.subject |
intolerance
|
en |
dc.title |
Potravinové alergie a intolerance na lepek a laktosu |
cs |
dc.title.alternative |
Food allergies, glutene and lactose intolerance |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Buňková, Leona |
|
dc.date.accepted |
2008-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
In my bachelor thesis I focused on allergies, their mechanisms and diseases caused by allergens. Attention was also paid to adverse reactions to food, so-called "food hypersensitiveness" and its clinical manifestations focusing on coeliac disease and lactose intolerance caused by glutene and lactose intolerance. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7998
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-21 |
|
utb.result.grade |
A |
|