dc.contributor.advisor |
Buňková, Leona
|
|
dc.contributor.author |
Žižková, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T03:37:18Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T03:37:18Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/7497
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce teoreticky popisuje výrobu zakysaných mléčných výrobků a možnosti využití probiotických kmenů při jejich výrobě. Definuje pojem probiotické mikroorganismy a popisuje mechanismus účinku probiotik a prebiotik na lidské zdraví. Srovnává vhodnost konzumace zakysaných mléčných výrobků s probiotickými kulturami a probiotických preparátů. Charakterizuje bakterie mléčného kvašení a popisuje vlastnosti čistých mlékařských kultur. |
cs |
dc.format |
46 s. |
cs |
dc.format.extent |
584491 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Probiotika
|
cs |
dc.subject |
prebiotika
|
cs |
dc.subject |
bakterie mléčného kvašení
|
cs |
dc.subject |
fermentované mléčné výrobky
|
cs |
dc.subject |
Probiotics
|
en |
dc.subject |
prebiotics
|
en |
dc.subject |
lactic acid bacteria
|
en |
dc.subject |
fermented milk products
|
en |
dc.title |
Využití probiotických mikroorganizmů při produkci fermentovaných mléčných výrobků |
cs |
dc.title.alternative |
Advantage of probiotics microorganisms for production fermented dairy products |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Prodělalová, Jana |
|
dc.date.accepted |
2008-06-19 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor paper theoretical establish production fermented milk products and facilities make use of probiotics at dairy processing. Probiotic microorganisms are defined and mechanism of effect by probiotics and prebiotics for human health is described. Advisable of consumption fermented milk products with probiotic microorganisms and probiotic preparations is compared. Lactic acid bacteria are characterized and features of pure milk cultures are established. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7832
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-22 |
|
utb.result.grade |
C |
|