Úprva objemu a jakosti pekařských koblih s použitím přídatných látek a smažicích olejů
Show full item record
No preview available
Title:
|
Úprva objemu a jakosti pekařských koblih s použitím přídatných látek a smažicích olejů |
Author: |
Němcová, Alena
|
Advisor: |
Pečivová, Pavlína
|
Abstract:
|
V práci byl sledován vliv přídatných látek přidávaných do pšeničného těsta. Jako přídatné látky byly použity: koblihová směs, monoacylglycerol v různých zastoupeních. Pro tuto práci bylo připraveno pět rozdílných vzorků těsta. Dva vzorky těst obsahovaly rozdílné množství koblihové směsi a další dva byly obohaceny o monoacylglycerol, také v rozdílném množství. Připraveno bylo i kontrolní těsto (bez použití přídatných látek). U všech vzorků těst byly provedeny chemická analýzy. Bylo stanoveno pH a sušina u zkoumaných vzorků těst. Z připravených vzorků těst byly usmaženy koblihy. Kvalita pekařského výrobku byla zkoumána metodami senzorické analýzy. Z výsledků byl určen nejpreferovanější a nejméně preferovaný vzorek koblih. Nejlépe preferovány byly koblihy s přídavky koblihové směsi a nejhůře preferovány byly koblihy s přídavky monoacylglycerolu. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/7796
|
Date:
|
2009-08-11 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
C
12500
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account