Stanovení vybraných chemických charakteristik biopotravin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení vybraných chemických charakteristik biopotravin

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení vybraných chemických charakteristik biopotravin
Author: Stonawská, Barbara
Advisor: Kramářová, Daniela
Abstract: Cílem práce bylo porovnání vybraných chemických charakteristik ovoce a zeleniny pěstovaných v podmínkách ekologického a konvenčního zemědělství. Byl stanovován a porovnáván obsah popela, sušiny, organických kyselin, vitaminu C a beta-karotenu. Ke stanovení vitaminu C a beta-karotenu byla použita metoda HPLC-ECD. Byly také provedeny orientační kvalitativní zkoušky přítomnosti vitaminu A, beta-karotenu a vitaminu B1.
URI: http://hdl.handle.net/10563/8264
Date: 2009-05-19
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B 12700


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
stonawská_2009_dp.pdf 5.699Mb PDF View/Open
stonawská_2009_op.doc 35Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account