Stanovení vybraných chemických charakteristik biopotravin
Show full item record
No preview available
Title:
|
Stanovení vybraných chemických charakteristik biopotravin |
Author: |
Stonawská, Barbara
|
Advisor: |
Kramářová, Daniela
|
Abstract:
|
Cílem práce bylo porovnání vybraných chemických charakteristik ovoce a zeleniny pěstovaných v podmínkách ekologického a konvenčního zemědělství. Byl stanovován a porovnáván obsah popela, sušiny, organických kyselin, vitaminu C a beta-karotenu. Ke stanovení vitaminu C a beta-karotenu byla použita metoda HPLC-ECD. Byly také provedeny orientační kvalitativní zkoušky přítomnosti vitaminu A, beta-karotenu a vitaminu B1. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/8264
|
Date:
|
2009-05-19 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
B
12700
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account