Kukuřice cukrová

DSpace Repository

Language: English čeština 

Kukuřice cukrová

Show simple item record

dc.contributor.advisor Severová, Marta
dc.contributor.author Trávníčková, Iveta
dc.date.accessioned 2010-07-17T12:04:15Z
dc.date.available 2010-07-17T12:04:15Z
dc.date.issued 2009-05-28
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/8374
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá problematikou kukuřice cukrové, která si dnes získává velkou oblibu jako zelenina. Byl zpracován význam a využití kukuřice, popsána charakteristika základních složek kukuřice cukrové a uvedeny principy metod stanovení některých z nich. Dále byly popsány nejznámější a nejvyužívanější výrobky. V experimentální části bylo provedeno stanovení nutričních charakteristik kukuřice cukrové, jako je obsah vody, škro-bu, vlákniny, bílkovin, aminokyselin a minerálních látek. cs
dc.format 52 s. cs
dc.format.extent 1115980 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject kukuřice cukrová cs
dc.subject bezlepková dieta cs
dc.subject voda cs
dc.subject škrob cs
dc.subject vláknina cs
dc.subject bílkoviny cs
dc.subject aminokyseliny cs
dc.subject minerální látky cs
dc.subject sweet corn en
dc.subject gluten-free diet en
dc.subject water en
dc.subject starch en
dc.subject roughage en
dc.subject proteins en
dc.subject amino acids en
dc.subject mineral substances en
dc.title Kukuřice cukrová cs
dc.title.alternative The sweet corn en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2009-06-10
dc.description.abstract-translated The bachelor work deals with the issue of sweet corn which has been endearing very much as a vegetable in these days. The importance and the usage of sweet corn were drawn up, the characterization of ultimate ingredients of sweet corn was described and as well the methodical principles of determination of some of these ingredients. Also the most popular and most usable products were described. In the experimental part, the determination of sweet corn nutritional characteristics was carried out as for example: content of water, starch, roughage, proteins, amino acids and mineral substances. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 11924
dc.date.assigned 2009-02-17
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
trávníčková_2009_bp.pdf 1.064Mb PDF View/Open
trávníčková_2009_vp.doc 47Kb Microsoft Word View/Open
trávníčková_2009_op.doc 35.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account