dc.contributor.advisor |
Macků, Ivana
|
|
dc.contributor.author |
Horáková, Kateřina
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T12:05:17Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T12:05:17Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-28 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/8375
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá analogy sýrů dostupnými v obchodní síti České republiky. V literární rešerši je popsána obecná charakteristika analogů sýrů, suroviny pro výrobu ana-logů a samotná výroba, také jsou zde uvedeny legislativní požadavky týkající se analogů. Dále byl proveden průzkum trhu zaměřený na nejčastěji se vyskytující analogy v obchodní síti. Průzkumem bylo zjištěno, že se v obchodní síti vyskytovaly analogy sýrů přírodních i tavených. Jejich označení a umístění nebylo vždy podle platné legislativy správné. Veškeré nalezené analogy v obchodní síti obsahovaly rostlinné tuky a tavicí soli, jednalo se tedy o produkty vyrobené postupem tavení. V obchodní síti byly dostupné analogy sýrů různé kon-zistence, odlišných tvarů i příchutí. |
cs |
dc.format |
42 s., 0 s. obr. příloh |
cs |
dc.format.extent |
7276555 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
Náhražky sýrů
|
cs |
dc.subject |
analogy sýrů
|
cs |
dc.subject |
imitace
|
cs |
dc.subject |
rostlinné oleje
|
cs |
dc.subject |
průzkum trhu
|
cs |
dc.subject |
Cheese analogues
|
en |
dc.subject |
cheese imitations
|
en |
dc.subject |
cheese substitutes
|
en |
dc.subject |
vegetable fats
|
en |
dc.subject |
market research
|
en |
dc.title |
Analogy sýrů v obchodní síti České republiky |
cs |
dc.title.alternative |
Cheese analogues in Czech trade network |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Lazárková, Zuzana |
|
dc.date.accepted |
2009-06-10 |
|
dc.description.abstract-translated |
This Bachelor work deals with cheese analogues that are available in the Czech trade net-work. There are defined cheese analogues and described raw materials used for analogue production and the manufacture of imitation products. The attention is also given to the legislation requirements concerning cheese substitutes. Further, the market research regard-ing the cheese analogue occurrence in the Czech trade network was done. It was found that analogues of processed cheese as well as imitations of natural cheese are sold. The labelling and placing of analogues were not always in accordance with valid legislation. All cheese analogues found in shops contained vegetable fats and emulsifying agents. This shows that they were produced by the same procedure used for processed cheese manufacture. Cheese imitations available in the Czech market are of various consistency, shapes and flavours. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12512
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-18 |
|
utb.result.grade |
B |
|