Omega-3 a Omega-6 nenasycené mastné kyseliny v potravinářském průmyslu a ve farmacii

DSpace Repository

Language: English čeština 

Omega-3 a Omega-6 nenasycené mastné kyseliny v potravinářském průmyslu a ve farmacii

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kramářová, Daniela
dc.contributor.author Bartlová, Lenka
dc.date.accessioned 2010-07-17T14:38:33Z
dc.date.available 2010-07-17T14:38:33Z
dc.date.issued 2009-05-27
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/8656
dc.description.abstract Úkolem bakalářské práce bylo shrnout dostupné informace o omega-3 a omega-6 mastných kyselinách. Tyto se vyskytují převážně v mořských rybách, tucích a olejích. V naší stravě by měly být obsaženy v dostatečné míře a v určitém poměru. Pokud tomu tak není, je možné zakoupit doplňky stravy s těmito kyselinami. Jsou důležité převážně pro správnou srdečně-cévní činnost, udržení hladiny cholesterolu, v období těhotenství a u novorozenců a kojenců pro správný vývoj a činnost mozku. cs
dc.format 50 s., 1 s. schéma příloh. cs
dc.format.extent 670737 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject omega-3 cs
dc.subject omega-6 cs
dc.subject mastné kyseliny cs
dc.subject tuky cs
dc.subject oleje cs
dc.subject doplňky stravy cs
dc.subject omega-3 en
dc.subject omega-6 en
dc.subject fatty acids en
dc.subject fats en
dc.subject oils en
dc.subject supplements en
dc.title Omega-3 a Omega-6 nenasycené mastné kyseliny v potravinářském průmyslu a ve farmacii cs
dc.title.alternative Omega-3 and Omega-6 fatty acids in the food industry and in pharmacy en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Vašut, Karel
dc.date.accepted 2009-06-15
dc.description.abstract-translated The aim of this bachelor thesis was to summarize available information about omega-3 and omega-6 fatty acids. They are mostly occured in see fishes, fats and oils. They should be contained in our food in a sufficient measure and in the rigt ratio. If this is not happened it is be possible to buy the supplements containing those fatty acids. They are mostly important for the good vascular activity, the maintaining level of cholesterol during pregnancy and at the neonates and the infants for the right development and the brain aktivity. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12977
dc.date.assigned 2009-02-19
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
bartlová_2009_bp.pdf 655.0Kb PDF View/Open
bartlová_2009_vp.doc 38.5Kb Microsoft Word View/Open
bartlová_2009_op.doc 36Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account