Fermentované masné výrobky na bázi skopového masa.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Fermentované masné výrobky na bázi skopového masa.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hrabě, Jan
dc.contributor.author Kostřicová, Lucie
dc.date.accessioned 2010-07-17T19:56:57Z
dc.date.available 2010-07-17T19:56:57Z
dc.date.issued 2009-05-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/9324
dc.description.abstract Tato práce byla zpracována na téma "Fermentované masné výrobky na bázi skopového masa." V rámci diplomové práce byla provedena chemická, mikrobiologická analýza a senzorické hodnocení fermentovaných masných výrobků Ovčácká klobása a Velikonoční mls. Tyto výrobky obsahují skopové maso, které jim dodává netradiční typickou vůni a chuť. Pří výrobě byla do díla přidávána probiotika (sušený jogurt). U Velikonočního mlsu byl přidáván eidamský sýr. Analýza byla provedena 2. den po výrobě, po fermentaci a jeden měsíc po fermentaci. Z výsledku chemických analýz vyplývá, že přídavek uvedených probiotik do výrobku ovlivnilo pH. Na ostatní sledované parametry (sušina, tuk v sušině a obsah NaCl) neměly tyto přidané probiotika vliv. Mikrobiologická analýza ukázala nárůst počtu bakterií rodu Lactobacillus spp., CPM a počty bakterií mléčného kvašení, kromě Lactobacillus spp. se snížil. Ze senzorického hodnocení vyplynulo, že výrobky Ovčácké klobásy obsahující probiotika byly více preferovanými. U Velikonočního mlsu nebyl shledán rozdíl. cs
dc.format 77 s., 3 s. příloh cs
dc.format.extent 1271282 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject fermentované masné výrobky cs
dc.subject probiotika cs
dc.subject skopové maso cs
dc.subject fermented meat products en
dc.subject probiotics en
dc.subject mutton en
dc.title Fermentované masné výrobky na bázi skopového masa. cs
dc.title.alternative Fermented meat products based on mutton meat. en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Gál, Robert
dc.date.accepted 2009-06-01
dc.description.abstract-translated The aim of this work was elaborated on the topic "Fermented meat products based on mutton." In terms of diploma work was effected chemical, mikrobiology nad sensory analysis fermented meat products Ovčácká klobása and Velikonoční mls. These produce contein mutton meat that supplies nontraditional typical flavor. In the production of works to be added probiotiecs (dried yoghurt). For Velikonoční mls was added eidamský cheese. Analysis was carried out on the 2nd day after manufacture, after fermentation, and one month after fermentation. The result of chemical analysis show that referred to the addition of probiotics in the product affect the pH. On the other monitored parameters (dry matter, fat content in dry matter and NaCl) had the added effect of probiotics. Microbiological analysis showed an increase in the number of bacteria genus Lactobacillus spp. TNM and the number of milk-fermenting bacteria, except Lactobacillus spp. decreased. The sensory analysis showed that Ovčácká klobása containing probiotics are more preferred. For Velikonoční mls difference was found. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 11499
dc.date.assigned 2009-02-13
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
kostřicová_2009_dp.pdfBlocked 1.212Mb PDF View/Open
kostřicová_2009_vp.doc 50.5Kb Microsoft Word View/Open
kostřicová_2009_op.doc 39Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account